ne podržavaju ga svi...

Cristiano Ronaldo je nakon ispadanja isplakao more suza, a sad je ovom odlukom podijelio Portugalce

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.12.2022 19:42
  • Objavljeno 13.12.2022 u 19:00
Bionic
Reading

Portugalci su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru završili u četvrtfinalu neočekivanim porazom od Maroka. Cristiano Ronaldo emotivno je proživio ovaj neuspjeh, neutješno je plakao, a sad je donio odluku hoće li i dalje igrati za reprezentaciju

Portugalci su u Katar stigli kao jedni od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, a na kraju su Cristiano Ronaldo i suigrači uspjeli doći tek do četvrtfinala gdje ih je zaustavio Maroko.

A Ronaldo je na SP-u u Katru uspio zabiti samo jedan gol i to u 1. kolu protiv Gane (3:2), a ovo mu je bilo peto Svjetsko prvenstvo na kojem nije zabio gol u nokaut fazi.

U osmini finala i četvrtfinalu Ronaldo čak nije ni bio u početnih 11, a legendarni Luis Figo je prije nekoliko dana baš to naveo kao razlog ispadanja od Maroka te otvoreno za neuspjeh optužio izbornika Fernanda Santosa.

Doživio je Cristiano Ronaldo pred utakmicu sa Švicarskom u osmini finala i poniženje u domovini. Na portalu A Bola Portugalci su glasovali treba li Ronaldo biti u početnih 11 protiv Švicarske, a čak 70% reklo je - NE!

Nakon svega se s pravom postavljalo pitanje hoće li Ronaldo više igrati za reprezentaciju ili će objaviti oproštaj od državnog dresa...

  • +16
Maroko - Portugal, četvrtfinale SP-a (10.12.2022.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Iz Portugala je danas stigao i neslužbeni odgovor na to pitanje... Kako pišu portugalski mediji, Cristiano Ronaldo vjeruje da će još moći pomoći reprezentaciji na Europskom prvenstvu koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

Odmah su stigle brojne reakcije na njegovu odluku, a Portugal je doslovno podijeljen. Jedni misle da je CR7 ispravno odlučio, dok drugi misle da jednostavno više to nije to i da se treba povući.

  • +5
Cristiano Ronaldo, SP u nogometu, Portugal-Južna Koreja, ljutit napušta teren Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ronaldo je do sada upisao 196 nastupa za reprezentaciju Portugala i zabio nevjerojatnih 118 golova, te je osvojio Europsko prvenstvo i Ligu nacija.

Portugal je u kvalifikacijama za EP 2024. godine u skupini s BiH te Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal