WEST HAM

Čovjek koji je dobio otkaz u Španjolskoj pa Real Madridu novi je trener West Hama

23.05.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Julen Lopetegui službeno je potpisao ugovor s londonskom momčadi; bit će mu to drugi mandat u Premier ligi, nakon što je vodio Wolverhampton Wandererse

West Ham United objavio je danas da je imenovao bivšeg španjolskog izbornika i trenera Real Madrida Julena Lopeteguija za svog novog glavnog trenera.

'Moja ambicija kao trenera uvijek je biti sve bolji i bolji, postizati više i veće ciljeve te ohrabrivati ​​i poboljšavati igrače, momčad i natjecati se jer nogomet je baš to – natjecanje', rekao je Lopetegui koji će se službeno pridružiti West Hamu od 1. srpnja.

Ovo će 57-godišnjem treneru biti drugi put a vodi klub u Premier ligi, nakon što je bio u Wolverhampton Wanderersima od studenog 2022. do kolovoza 2023.

Prije svog angažmana u Wolverhamptonu, bio je trener Seville (2019.-2022.) s kojom je igrao Ligu prvaka i osvojio Europa ligu 2019/20. Bio je glavni trener Real Madrida, ali je na klupi zbog loših rezultata izdržao samo dva i pol mjeseca (od kolovoza do listopada 2018.), a prije toga je dvije godine proveo kao izbornik španjolske reprezentacije.

Ostao je zapamćen i po skandalu u španjolskom nogometu, kada je dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji dobio otkaz. Naime, Real Madrid je usred priprema španjolskih reprezentativaca objavio kako Lopetegui napušta reprezentaciju i preuzima klub nakon Mundijala. Španjolski nogometni savez burno je reagirao i smijenio Lopeteguija prije početka Svjetskog prvenstva. Nakon toga nije izdržao niti pola sezone u Madridu.

Lopetegui će preuzeti kormilo West Hama uoči predsezonske turneje u SAD-u, gdje bi u prvoj utakmici trebali igrati s njegovim bivšim klubom Wolvesima, a potom s londonskim rivalom Crystal Palaceom.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa