MUKE ZA ORGANIZATORE

Covid-19 se širi Tour de Franceom. Nova 'žrtva' virusa je Francuz Warren Barguil

15.07.2022 u 12:22

Bionic
Reading

Francuski biciklist Warren Barguil (Arkea-Samsic) šesti je vozač koji je morao prekinuti nastup na ovogodišnjem Tour de Franceu zbog zaraze koronavirusom.

"Warren Barguil neće startati u 13. etapi Tour de Francea zbog pozitivnog nalaza na testiranju na Covid-19", objavili su u petak iz njegove momčadi putem društvenih mreža.

Bretonac je bio 24. u ukupnom redoslijedu s više od 42 minute zaostatka za vodećim Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), nakon što je u četvrtak tijekom spusta s vrha Croix-de-Fer pao i ozlijedio desni kuk i desno rame.

Iz njegove momčadi su također objavili da je preostalih sedam biciklista, uključujući i Kolumbijca Naira Quintanu, šestog u ukupnom redoslijedu, na testiranju imalo negativan rezultat.

Prije Barguila su karavanu Tour de Francea zbog zaraze koronavirusom morali napustiti Novozelanđanin George Bennett i Norvežanin Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates), Australac Luke Durbridge (BikeExchange) te Francuzi Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen) i Guillaume Martin (Cofidis).