već drugi iz momčadi

Australac je bio jedan od favorita 'iz sjene' za pobjedu na Tour de Franceu, ali prekinuo je nastup jer još uvijek osjeća posljedice pada

11.07.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Australski biciklist Ben O'Connor (AG2R Citroen) prekinuo je svoj nastup na ovogodišnjem Tour de Franceu, jer se nije oporavio od pada u ranijoj fazi utrke, objavila je u ponedjeljak njegova momčad.

O'Connor je pripadao skupini pritajenih favorita za ukupnu pobjedu, jer je na prošlogodišnjem Tour de Franceu osvojio četvrto mjesto.

Ozlijedio je butni mišić pri padu tijekom druge etape koja je vožena u Danskoj.

'Ben O'Connor neće startati u desetoj etapi Tour de Francea u utorak. U dogovoru sa sportskim vodstvom momčadi i liječničkom ekipom u ponedjeljak je odlučeno da neće nastaviti utrku', priopćili su iz AG2R Citroena.

O'Connor je drugi vozač ove francuske momčadi koji je morao odustati. Prije njega to je učinio i Francuz Geoffrey Bouchard koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus po završetku sedme etape.

Uspije li se oporaviti u sljedećih mjesec dana, 26-godišnji australski biciklist bi trebao nastupiti na španjolskoj Vuelti koja je na rasporedu od 19. kolovoza do 11. rujna.