prekinuo nastup

Zabrinutost na najvećoj biciklističkoj utrci svijeta; jedan od najboljih penjača zaražen je koronavirusom; naknadno se javio još jedan sa smiptomima

09.07.2022 u 15:37

Bionic
Reading

Francuski biciklist Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen) prvi je vozač koji je bio prisiljen odustati od daljnjeg nastupa na Tour de Franceu jer je bio pozitivan na testiranju na koronavirus, objavila je u subotu njegova momčad.

'Tijekom sedme etape se nisam dobro osjećao. Ovo je veliko razočaranje, jer smo tek sad došli na moj omiljeni teren, u planine', izjavio je Bouchard u priopćenju svoje momčadi.

Iz momčadi AG2R Citroen su poručili da su testirali sve ostale članove i da su svi rezultati bili negativni.

Tridesetogodišnji Bouchard je u svojoj karijeri dvaput na Grand Tour utrkama osvajao naslove najboljeg penjača, 2019. na španjolskoj Vuelti te prošle godine na talijanskom Giru.

Nešto kasnije potvrđen je još jedan slučaj zaraze.

Norveški biciklist Vegard Stake Laengen, momčadski kolega branitelja naslova i trenutačno vodećeg na 'Tour de Franceu' Slovenca Tadeja Pogačara, morao je odustati od daljnjeg nastupa zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

'U petak ujutro Vegardov test je bio negativan na standardnoj internoj momčafdskoj kontroli. No, sinoć je prijavio upalu grla. Antigenski test na COVID-19 je bio pozitivan, a to je potvrđeno i PCR testom tijekom jutra. Prema protokolu, povući ćemo tog vozača iz utrke', rekao je liječnik momčadi UAE Emirates Adriano Rotunno.