UVIJEK BEZ DLAKE NA JEZIKU

Ćorlukine riječi imaju posebnu težinu; evo što si hrvatski nogometaši više ne smiju dopustiti

28.03.2018 u 16:57

Bionic
Reading

Branič reprezentacije Vedran Ćorluka osvrnuo se na pobjedu u prijateljskoj utakmici u Dallasu nad Meksikancima te skorašnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Hrvatska je u drugoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo svladala Meksiko (1:0), a Vedran Ćorluka izrazio je zadovoljstvo cjelokupnim nastupom.

'Mislim da smo dobro stajali na terenu, da smo odradili sve što je trener tražio. Imali smo dobre blokove i izlazili u sjajne protunapade. Imali smo puno dobrih situacija i u drugom poluvremenu smo za to nagrađeni. Mislim da smo zasluženo pobijedili', rekao je Ćorluka, a čije riječi prenosi HNS.

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon poraza od Perua (0:2), Vatreni su promijenili pristup, što je urodilo pobjedom protiv Meksika.

'Dogovorili smo se da moramo igrati puno agresivnije i promijeniti puno stvari u odnosu na utakmicu s Peruom. To smo i napravili. Pobijedili smo i to je najbitnije', izjavio je hrvatski branič koji je zadnjih dana svojim izjavama o odlascima pojedinih prvotimaca podigao prašinu.

Naime, ni njemu se nije svidjelo što je šest standardnih igrača (Subašić, Modrić, Brozović, Perišić, Kalinić, Mandžukić) poslije Perua dobilo slobodno i napustilo reprezentaciju prije Meksika pa je to nezadovoljstvo i javno iznio.

Na upite o tome što je reprezentacija naučila iz dvije prijateljske utakmice u SAD-u, Ćorluka je odgovorio:

'Nadam se da smo naučili da nam pristup uvijek mora biti kakav je bio danas. Ne smijemo si dopustiti da neke utakmice uzimamo zdravo za gotovo kao što smo to napravili protiv Perua.'

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za nekoliko mjeseci Ćorluku i suigrače očekuje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

'Optimist sam. Danas smo pokazali da imamo jedan širok kadar, da smo dobri i da možemo pobijediti jednu odličnu reprezentaciju s kojom smo prije imali problema', govorio je Ćorluka koji je protiv Meksika u 74. minuti sam zatražio izmjenu.

Čarli se tek polako vraća u natjecateljski ritam, zbog ozljede Ahilove tetive nije ga bilo punih osam mjeseci i sigurno nije u top formi.