e, da smo znali...

Drago Ćosić u izravnom prijenosu opleo po čelnicima HNS-a i izborniku Zlatku Daliću

28.03.2018 u 09:12

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Dallasu je u pripremnoj utakmici uoči SP-a u Rusiji pobijedila Meksiko 1:0 golom Ivana Rakitića. Hrvatska je igrala u 'rezervnom sastavu', bez najvećih zvijezda, a HRT-ov komentator Drago Ćosić oštro je kritizirao tu odluku HNS-a i izbornika...

Hrvatska je i bez pomoći nominalno najvećih zvijezda - Luke Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Danijela Subašića, Marcela Brozovića i Nikole Kalinića - u Dallasu pobijedila Meksiko 1:0. Odluka izbornika Zlatka Dalića i čelnika HNS-a da izađu u susret klubovima i nakon prve utakmice s Peruom reprezentativnih obveza oslobode gore navedenu šestorku naišla je na žestoke kritike hrvatske javnosti, ali i naših noćašnjih protivnika. Svi su se jednostavno osjetili - u najmanju ruku - prevarenima!

I bez naših najzvučnijih 'aduta' Hrvatska je svladala Meksikance, ali HRT-ov komentator Drago Ćosić u izravnom prijenosu nije propustio oplesti po čelnicima HNS-a i izborniku Daliću.

'Koliko god se izbornik Zlatko Dalić branio da je želio provjeriti sve igrače u čvrstim i jakim utakmicama uoči SP-a, ipak nije pobrao simpatije javnosti, a vjerujem da nitko u zadnjih 20 godina nije imao tolike simpatije javnosti', rekao je Ćosić i nastavio:

'Na neki je način skrivao tu informaciju od javnosti i da je postignut dogovor s klubovima da jedan dio ‘top igrača’ ne igra ovu drugu utakmicu protiv Meksika. Tako je na određenu razinu neugodnosti doveo i sam Meksiko koji je organizirao ovaj dvoboj.'

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za kraj je Drago Ćosić 'poentirao', izravno optuživši HNS da je HRT-u naplatio previsoku cijenu za prijenos utakmice s Meksikom.

'Moram reći doveo je i televizijske gledatelje te sve nas zajedno jer smo skupo platili prijenos. Da smo znali da neće biti Modrića i Mandžukića sigurno bi drugačije pregovarali oko cijene prijenosa. Ali, nažalost, to je ona situacija kada Savez pregovara s nama ‘s figom u džepu', zaključio je Drago Ćosić.