AKCIJA ITALIJA

Ćorluka i Lovren otvoreno o Pirlu i Balotelliju; žale za Argentinom, ali...

11.11.2014 u 13:40

Bionic
Reading

U Zagrebu su se u utorak okupili hrvatski nogometni reprezentativci, točnije njih 13 koji će u nedjelju protiv Italije igrati vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016. na San Siru (20:45). Međutim prije toga će u srijedu gledati pričuvnu selekciju Hrvatske protiv Argentine

Stoperski par Vedran Ćorluka Dejan Lovren spremno je stao pred novinare prilikom okupljanja u hotelu na Zelengaju.

'Očekujemo utakmicu u dobrom raspoloženju te s devet bodova na kontu, a to će nam omogućiti da u Milanu budemo opušteniji što se pristupa tiče. Međutim to ne znači da idemo u Italiju na izlet! Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu', kazao je Ćorluka.

S obzirom na to da je Pirlo ozlijeđen, zanimljivo je bilo čuti i razmišljanje Ćorluke na tu temu, pogotovo ako sjajni veznjak ne zaigra?

'On je odličan nogometaš, ali takvih igrača Talijani imaju jako puno. Istina, nedostajat će im Pirlo jer pokriva velik dio terena, ali imaju Talijani dobre zamjene za njega i sigurno će nam se suprotstaviti dobra ekipa.'

'Bit će ovo teška utakmica za nas jer Italija je dobra ekipa s odličnim pojedincima', nadovezao se Dejan Lovren, suigrač Marija Balotellija u Liverpoolu.

VEDRAN ĆORLUKA
On je odličan nogometaš, ali takvih igrača Talijani imaju jako puno. Istina, nedostajat će im jer pokriva velik dio terena.


'Balotelli je vrhunski igrač koji, iako ga trenutačno ne ide, može sve promijeniti u jednoj utakmici. Nezgodan je igrač, vrlo jak, ali ja sam spreman za njega. Super se osjećam, oporavio sam se od ozljede, a kada sam zdrav, onda sam i dobar', poručio je Lovren.

Prije dvije godine na Euru smo s Talijanima odigrali 1:1, a Ćorluka je bio zadužen upravo za spomenutog Marija Balotellija. Kako ga je bilo čuvati?

'Imao sam tada problema s njim, posebice u prvom poluvremenu, ali nije zabio gol iako je bio vrlo blizu. U toj utakmici imali smo u drugom poluvremenu pravi pristup i upravo tako bismo trebali odigrati u utakmici koja nas čeka u nedjelju. Siguran sam da će Balotelli u Milanu biti opasan iako nije u top formi. Vjerojatno će se željeti dokazati kako bi pokazao da je zaslužio povratak u reprezentaciju', kazao je Ćorluka, otkrivajući da bi bio zadovoljan bodom u Milanu.

'Važno je ne izgubiti radi raspoloženja u reprezentaciji. Od Italije još nikada nismo izgubili i nadam se da će tako i ostati uz našu dobru igru. U tom slučaju nisu nemoguća ni naša tri boda.'

Za kraj su oba nogometaša rekla kako žale što u srijedu neće igrati u Londonu protiv svjetskog doprvaka Argentine…

'Prioritet je Italija, a moram reći kako nam je svima žao što nećemo igrati jer ne događa se često da u Londonu igrate protiv takve momčadi', kazao je Ćorluka.

Lovren je dodao: 'Ne igra se svaki dan protiv takvih igrača, ali zbog rizika od ozljede preskočili smo je. Nije stvar umora ili fizičke spreme... Poznajem sve igrače koji će tamo igrati jer pratim našu ligu i mislim da se nemaju razloga bojati. Trebaju igrati pametno i sa srcem', poručio je Lovren za kraj.