bravo, borna

Ćorić se pobjedom protiv Nadala pridružio Novaku Đokoviću, ali i stigao do desete pobjede nad Top 5 igračima

18.08.2022 u 10:36

Bionic
Reading

Borna Ćorić se vratio na veliku pozornicu na ATP Masters 1000 turniru u Cincinnatiju, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u drugom kolu svladao trećeg tenisača svijeta Rafaela Nadala sa 7:6 (9), 4:6, 6:3 nakon dva sata i 51 minute visokokvalitetnog meča.

Bio je to peti dvoboj Ćorića i Nadala u kojem je hrvatski tenisač ostvario treću pobjedu i drugu u Cincinnatiju, gdje je od Španjolca bio bolji i 2016.

Ćoriću je ovo i deseta pobjeda u karijeri protiv nekog od najboljih pet tenisača svijeta.

Četiri od tih deset pobjeda nad Top 5 igračima Ćorić je ostvario 2018. godine, po dvije na turnirima u Halleu i Šangaju, no između njih i ove pobjede u Cincinnatiju protiv Nadala, dobio je samo jedan takav meč. Nadal je bio i prvi Top 5 igrač kojeg je Ćorić pobijedio u karijeri, u četvrtfinalu Basela 2014. godine.

Ćorić se može pohvaliti i činjenicom, da su od aktivnih tenisača, od Nadala uspješniji samo on i Novak Đoković. Naravno, na nešto većem uzorku međusobnih okršaja. Đoković protiv Nadala vodi 30:29, dok Ćorić protiv rekordera s 22 osvojena Grand Slam naslova vodi 3.2.

Naravno, ima još tenisača koji su uspješniji od Nadala u međusobnim mečevima. Jedan od njih, ali on je u 'mirovini' jest Lleyton Hewitt, koji ga je dobio u četiri od pet okršaja. Ima i aktivnih tenisača koji su pozitivni protiv Nadala, ali na manjem uzorku, poput Nijemca jamajčanskog podrijetla Dustina Browna, koji je vodi 2:0, uz obje pobjede na travi.

  • +9
Borna Ćorić - Rafael Nadal 7:6 (9), 4:6, 6:3 (ATP Cincinnati) Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia