NBA PLAY-OFF

Cleveland ostao bez Kevina Lovea; je li titula dostižna?

30.04.2015 u 12:18

Bionic
Reading

Jedan od favorita Istočne konferencije NBA lige Cleveland Cavaliersi ostatak će ovogodišnjeg play-offa morati odigrati bez svog startnog visokog krila Kevina Lovea koji se u srijedu morao podvrgnuti operaciji lijevog ramena koje je ozlijedio u posljednjoj, četvrtoj utakmici prvog kruga play-offa protiv Boston Celticsa.

Kevin Love je iščašio rame u dvoboju s krilom Celticsa Kellyjem Olynykom u nedjeljnom susretu u kojemu su Cavsi ostvarili pobjedu za prolazak u drugi krug s čistih 4-0 u pobjedama. Iako su mnogi napali Olynyka kako je namjerono ozljedio Lovea (pogledajte video) sada je to najmanje važno. Bez Lovea će Cavsi puno teže do toliko željene titule NBA prvaka koju grad Cleveland, u bilo kojem profesionalnom sportu, čeka od daleke 1964. godine.

Prema navodima Cavaliersa, Loveov oporavak trajat će između četiri i šest mjeseci.


Ove sezone Love je ostvarivao 16.4 poena, 9.7 skokova i 2.2 asistencija, a u Cleveland je stigao prošloga ljeta iz Minnesota Timberwolvesa nakon što se LeBron James odlučio vratiti u Cavse nakon četiri godine provedene u Miami Heatu kako bi zajedno s Kyriem Irvingom oformili 'veliki trojac' i pokušali osvojiti naslov prvaka.

Cavsi će bez Lovea u drugom krugu play-offa igrati protiv boljeg iz dvoboja između Chicago Bullsa i Milwaukee Bucksa u kojemu je trenutačno 3-2 u pobjedama za Bullse. Dodajmo kako prve dvije utakmice u seriji neće moći igrati J.R. Smith koji je zbog udaranja igrača Bostona dobio suspenziju od dvije utakmice. Velik je to hendikep za favorite Istoka...