neće im oprostiti

City ga se zbog gnjusnih optužbi odrekao, a on je sad oslobođen i sprema osvetu

11.08.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Francuski reprezentativac Benjamin Mendy (29) je 2017. godine stigao u redove Manchester Cityja za čak 60 milijuna eura. No, sjajni se lijevi bek u kolovozu 2021. godine suočio s optužbama za silovanje, a klub ga se zbog toga jednostavno odrekao. No, Mendy je nakon dvije godine suđenja - oslobođen svih optužbi

Prije mjesec dana je porota suda u Chesteru odlučila da Benjamin Mendy (29) nije kriv te je francuski reprezentativac oslobođen svih optužbi za silovanje i pokušaj silovanja. Dok je predsjednica porote čitala presudu nogometaš se rasplakao jer je njegovim nedaćama napokon došao kraj.

Podsjetimo, Mendy je u kolovozu 2021. godine optužen za silovanje 24-godišnjakinje u listopadu 2020., u svojoj vili, dok ga je 29-godišnjakinja optužila za pokušaj silovanja koje se navodno dogodilo na istom mjestu, dvije godine ranije. Početkom godine je isti sud Mendyja u povezanom slučaju proglasio nevinim za šest silovanja i jedan seksualni napad.

U jednom je trenutku bivšem francuskom reprezentativcu, kojeg je njegov tadašnji klub Manchester City suspendirao u kolovozu 2021. godine, prijetio je doživotni zatvor nakon što ga je tužiteljstvo optužilo za ukupno sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad u njegovoj vili vrijednoj šest milijuna eura u Prestburyju u Cheshireu. Mendy je zatvoren krajem kolovoza 2021. godine i proveo je više od četiri mjeseca u istražnom zatvoru. Oslobođen je početkom siječnja 2022. godine, ali je stavljen pod sudski nadzor do početka suđenja.

No, Benjamin Mendy je sada slobodan i sprema slatku osvetu svojim nekadašnjim poslodavcima iz Manchester Cityja. Naime, klub ga je u kolovozu 2021. suspendirao i doslovno ga se odrekao iako je Mendy cijelo vrijeme tvrdio da je nevin. 'Građani' su odlučili da s njim više ne žele surađivati, ali tada nisu mogli raskinuti ugovor, a zbog suspenzije je Mendy ostao i bez ugovorenih plaća i bonusa tijekom protekle dvije godine.

Engleski mediji sad tvrde kako Mendy sprema sudsku tužbu u kojoj od Manchester Cityja potražuje 11.5 milijuna eura na ime plaća koje nije dobio od kluba od kolovoza 2021. do lipnja 2023. kad mu je istekao ugovor.

Pokušaji pregovora Mendyjevih odvjetnika i predstavnika Manchester Cityja navodno su neslavno propali pa je Francuz odlučio sudskim putem utjerati milijunski dug i tako se osvetiti bivšem klubu koji ga je samo tako odbacio i prekrižio.

U međuvremenu je kao slobodan igrač napustio Manchester te će karijeru pokušati oživjeti u redovima francuskog prvoligaša Lorienta. Mendy je karijeru počeo u Le Havreu, potom je igrao za Monaco i Marseille, a 2017. godine je preselio u Manchester City za 60 milijuna eura, čime je tada postao najskuplji branič u povijesti. Sad počinje iznova...