VIDEOTRILOGIJA

Ćiro: Nema nam napretka dok je Jovanović glavni

09.11.2012 u 15:22

Bionic
Reading

U posljednjem nastavku razgovora s Ćirom Blaževićem, naš slavni trener, koji je reprezentaciju 1998. doveo do bronce na Svjetskom prvenstvu, vrlo otvoreno govori o stanju u hrvatskom nogometu, posebno se dotičući Zdravka Mamića i ministra Željka Jovanovića

Nakon polemika o stanju u hrvatskom nogometu, posebno o Zdravku Mamiću i njegovom radu u Dinamu i Hrvatskom nogometnom savezu, Ćiro Blažević osvrnuo se i na svoj aktualni posao u NK Zagrebu te rad ministra Jovanovića.

'Hrvatsko društvo je jalno i zavidno, novinari potpiruju svađu umjesto da mire ljude. Zato mi je najbolje kad odem u Kinu ili Iran, kad sam daleko do svih ovih naših anomalija', kazao je Ćiro i na pitanje ima li nade za bolje sutra vrlo jasno odgovorio:

'Nema! Dok nas vodi ministar Jovanović, nema šanse da bude bolje. On jedno kaže, a drugo radi, on je srušio integritet i autoritet jedne vlade.'

Povratkom u Zagreb, kaže, htio je dokazati da još nije nogometno mrtav:

'Imam puno motiva za uspjeh sa Zagrebom. Nikad dosad nisam bio ovakav, tako za*ban i tako spreman. Uvijek sam učio znajući da samo znanje može stvoriti autoritet kod igrača. Svojim nogometašima dao sam program kojim će prosperirati i tako će i biti'.