POMOGLA IM HRVATSKA

Ćiro i Sloboda u raljama bosanskih poplava

15.05.2014 u 23:12

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević i njegova Sloboda jedva se probila kroz poplavljenu BiH. Dapače, ostali bi zarobljeni da nisu dobili pomoć iz Hrvatske

Sloboda je protiv Branitelja u Mostaru (0:1) osvojila neizmjerno važne bodove koja ih zadržava na čelu 2. BiH lige i poziciji za 'premiership', no nakon velike pobjede došli su i veliki putni problemi.

Autobus sa Slobodinom ekspedicijom, prenosi portal tuzlanski.ba, ušao je u labirint izazvan velikim poplavama u susjednoj državi i krenuo u neizvjesnost. Do sarajeva su došli po programu, no tamo ih je dočekala obavijest da je cesta preko Kladnja poplavljena i odlučili su skrenuti put Zenice. Tamo su i prespavali.

Ćiro je u Mostaru (pogodak na 3.00) upisao važna tri boda


No, jutro je donijelo novu poplavljenu rutu, pa su 'Ćiro isinovi' umjesto preko Doboja morali krenuti put Banja Luke. Tu su došli do 'slijepe ulice', no Ćiro je uspio isposlovati da ih se propusti u Hrvatsku bez putovnica, te da preko Županje i Orašja pronađu put do Tuzle.

'Manje je trebalo jugoslavenskoj reprezenatciji da dođe na prvi SP u Montevideo nego nama da se vratimo u Tuzlu. Atmosfera u autobusu je još uvijek odlična, ali igrači su zabrinuti za svoje najbliže koji su u poplavljenom području,' prenio je atmosferu Blažević za tuzlanski.ba.