a što je rekao o daliću?

Ćiro Blažević žestoko se obrušio na Ivana Perišića; nije štedio ni Antu Rebića i Joška Gvardiola: To me zaboljelo više nego poraz...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 30.06.2021 17:58
  • Objavljeno 30.06.2021 u 16:15
Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni izbornik, Miroslav Ćiro Blažević, komentirao je ispadanje Hrvatske u osmini finala Eura, ali se osvrnuo i na poteze izbornika Zlatka Dalića te komentirao ima li budućnost na klupi hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska je porazom 3:5 od Španjolske u osmini finala okončala svoj nastup na Euru. Naravno, nakon srebra s SP-a u Rusiji 2018. godine, hrvatski su navijači očekivali 'barem' nastup u finalu. Ali, eto, to se ovog puta nije dogodilo.

Jer naši nisu mogli, ili nisu znali. A sve što se događalo na ovom Euru, vezano uz Hrvatsku, u razgovoru za N1 televiziju, komentirao je 86-godišnji Miroslav Ćiro Blažević. Krenuo je od tog posljednjeg poraza.

'Utakmica je imala scenarij koji nikome nije dozvolio da bude ravnodušan. Napravili smo prekretnicu nakon 3:1 u koju je malo tko vjerovao. To je bio razlog jednog novog optimizma i uvjerenja da bismo mogli nešto napraviti. No, na kraju se ispostavilo da su postojale stanovite greške koje nam nisu dozvolile da napravimo taj jedan veliki podvig. Ovo s vezanjem kopački i vodom je nešto što u nogometu nitko nikada nije mogao napraviti', kazao je Ćiro.

Komentirao je potez Ante Rebića koji je vezao kopačke tijekom napada Španjolaca te potez Joška Gvardiola koji je pio vodu.

'To je nešto u što ne možeš vjerovati. Da pričaš to nekom treneru, rekao bi da graniči s amaterizmom. To me činilo toliko nesretnim da me više zaboljelo nego poraz', dodao je.

'Izbornik je donio sve što izbornik može donijeti. Nepravedno bi bilo ne priznati da su Španjolci bili kompaktniji i homogeniji', rekao je Ćiro, dodajući da su Španjolci zasluženo pobijedili. Izborniku Daliću stiglo je puno kritika što Mislava Oršića nije postavio u početnu postavu protiv Furije.

'Sad je to lagano reći. Izbornik je napravio sve što je u njegovoj moći. Ovo ubacivanje Oršića je bio pravi trenutak'.

Dodao je da je Hrvatska dala do znanja da nije bila slučajno viceprvak.

'Španjolci su doživjeli šok kod 3:3, a Kramarić ne zabije gol koji je morao zabiti. To bi Šuker žmireći zabio!', istaknuo je Ćiro.

Ivan Perišić je propustio susret u osmini finala jer se zarazio koronavirusom, a Ćiro je komentirao koliko je Perišić nedostajao na terenu.

'Da su igrali Perišić i Lovren, nikad nas Španjolci ne bi pobijedili. Nikad. To vas uvjeravam. Veliki je hendikep bilo igranje bez Lovrena, a ne bi došli tu gdje jesmo da nije bilo Perišića'.

Ćiru je jako naljutilo što se Perišić nije cijepio protiv koronavirusa.

'On se morao cijepiti! Kad sam čuo da nije, rekao sam da netko mora odgovarati za to! Ne mogu vjerovati da mogu biti tako primitivni pojedinci da se ne idu cijepiti'.

Bivši izbornik ne bi si dopustio takvu situaciju.

'Sine moj, moraš se cijepiti – za dobrobit tebe i svih tvojih kolega. Moraš! Nećeš? Napolje! Trebao im je jedan tiranin da ih za uho vuče i dovede medicinsku sestru da ih cijepi'.

I za kraj, stao je ipak u obranu Dalića, kao i mnogo puta dosad, a priče o smjenjivanju ne želi ni čuti.

'Nakon što je bio drugi u svijetu, imao je ponudu, gotovo deset milijuna dolara da ide u Emirate. Zvao me i pitao me, a ja sam mu rekao što bih ja… Ja bih pješice preko Mt. Everesta otišao u Emirate po te novce. On je imao drugu doktrinu. Zaradio je neke novce, ali računica mu je kriva, misli da je to dovoljno. Ne, on je vjerovao da će s Hrvatskom napraviti jedan rezultat i da će u Europi negdje dobiti mjesto. Ja se nadam još uvijek da hoće dobiti', zaključio je Ćiro.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal