duhovit i kad je teško

Ćiro Blažević priznao koja mu je glumica bila 'tiha patnja' i što misli o Zdravku Mamiću, a onda poručio: Nemojte žaliti za mnom

29.11.2021 u 06:34

Bionic
Reading

Trener svih trenera, jer to je priznanje dobio i od Uefe, a koje je sinonim za legendarnog Ćiru Blaževića, bori se s rakom, koji je metastazirao i proširio se i na kosti. No, neustrašivi Ćiro odlučio se boriti s opakom bolešću, a kada se on nečega primi, iz toga izlazi kao pobjednik. Vjerujemo da će i ovog puta biti tako

Otvoren i iskren kao i uvijek, uz ovu svoju dozu bosanskog šarma, Ćiro Blažević je u razgovoru za portal republika.rs govorio bez zadrške o svojim zdravstvenim problemima.

'Kada vam kažu da imate rak s metastazama, pomisliš da si gotov. Ali ku*ac, ja se ne dam. Borit ću se do kraja protiv ove najopakije bolesti. Metastaze su mi se pojavile na kostima, netko drugi bi digao ruke, ali ja se borim do kraja, do pobjede", rekao je 86-godišnji Blažević za spomenuti portal, pa im otkrio i kako je dobio epitet Trener svih trenera.

Otkud nadimak Trener svih trenera?

'Uefa me je na jednom izboru proglasila prvim trenerom svijeta. I od čelnika Uefe sam dobio priznanje na kojem piše Trener svih trenera'.

Naravno, stiglo mu je i pitanje je li imao ponude Crvene zvezde, Partizana ili da postanete izbornik Srbije?

'Jedino sam imao poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, ne bih o godini. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković stopirali uz riječi: 'Kako će nam Hrvat biti trener?' i tu se svaka priča završila'.

Postoji li žal zbog toga?

'Nije mi žao jer sam dinamovac. Najdraži mi je naslov iz 1982, kada sam bio ispred Zvezde i donio Modrima prvi naslov nakon 24 godine'.

Otkrio je Ćiro i je li 'patio' za nekom poznatom damom iz bivše Jugoslavije.

'Simpatija mi je bila Milena Dravić. Nije to bila ljubav, već 'loženje', kako se već kaže. Ja volim samo svoju suprugu, s kojom sam u braku više od 60 godina'.

Rekao je i par riječi o Zdravku Mamiću.

'Mamić je napravio više dobrog nego lošeg. Žao mi ga je. Mi smo se svađali i voljeli, ali smo u dobrim odnosima i ne bih mogao reći ništa lošeg protiv Mamića'.

A za kraj je dodao i ovo.

'Nemam neostvarenih želja. Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvijek sam imao lijep život i od neprijatelja sam napravio barem poluprijatelja, a kasnije i prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao'.