sukobima nema kraja

Cirkus u Srbiji uoči nogometnog SP-a: Prvo žrtvovan izbornik, onda i kapetan!

21.03.2018 u 11:46

Bionic
Reading

U srpskoj nogometnoj reprezentaciji nema mira uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon što je potjeran izbornik Slavoljub Muslin, novi strateg na čelu izabrane vrste Mladen Krstajić oduzeo je kapetansku vrpcu Branislavu Ivanoviću...

Srbija je nakon dugo vremena odradila jedan kvalifikacijski ciklus kako treba i izborila izravni plasman na SP, no uslijedio je cirkus kakav je malotko očekivao.

Naime, prvo je potjeran izbornik Slavoljub Muslin s kojim čelnici Saveza nisu bili zadovoljni iako je ostvario sa svojim igračima uspjeh kojem se njegovi prethodnici nisu ni približili.

Kao da to nije bilo dovoljno, ovih dana novi izbornik Mladen Krstajić odlučio se za sljedeći radikalan potez: oduzeo je kapetansku vrpcu legendarnom 34-godišnjem braniču Branislavu Ivanoviću koji ju je nosio kroz kvalifikacije i uspješno vodio suigrače prema nogometnoj smotri u Rusiji.

Novi kapetan bit će Aleksandar Kolarov, a srpski mediji strahuju da to nije kraj šokovima u reprezentaciji i da bi Ivanović koji nije po volji Krstajiću i ljudima iz Saveza mogao biti u potpunosti uklonjen s popisa za SP.

Nije to prvi put da u srpskoj reprezentaciji postoje problemi s nejedinstvom u svlačionici te sukobima na relaciji uprava – izbornik – igrači, ali nakon iznimno uspješnog nastupa u zahtjevnoj kvalifikacijskoj grupi s Irskom, Austrijom i Walesom očekivalo se da će se situacija smiriti.

Srbija će na SP-u igrati u grupi s Brazilom, Švicarskom i Kostarikom.