A SADA ZA POLUFINALE

Čilić sredio Tsongu i izborio meč s Murrayjem

27.03.2013 u 07:46

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000, koji se ovog tjedna igra u Miamiju. Međugorac je sa 7:5, 7:6(4) nadigrao francuskog tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu...

Čilić je odigrao još jedan sjajan meč, te u potpunosti zasluženo izborio dvoboj protiv Škota Andyja Murrayja, drugog nositelja turnira. Naš najbolji tenisač je nakon sat i 48 minuta tenisa po drugi put u karijeri u tri susreta nadigrao Tsongu, šestog nositelja u Miamiju.

Čilić je u prvom setu ispustio svega pet poena na svom početnom udarcu, a ključni break napravio je u 12. gemu seta, kod vodstva 6:5. Bio je to break koji mu je ujedno donio i osvajanje prve dionice.

U nastavak meča Čilić je kreno nešto slabije, što je Tsonga iskoristio za rani break. No, Čilić se ubrzo vraća u susret, te poravnava rezultat, a potom obojica igrača drže svoj početni udarac do tie-breaka. Čilić pri vodstvu 3-2 radi dva mini-breaka, odlazi na 5:2, te ima priliku dvama svojim servisima zaključiti meč.


No, Tsonga vraća jedan mini-break, ali osvojenim drugim poenom naš tenisač osigurava tri meč-lopte protiv servisa. Čilić koristi drugi priliku nakon Tsonginog drugog servisa, koji je meč zaključio volejem u mrežu.

Čilić će protiv Murrayja igrati po deveti put u karijeri, a trenutni rezultat je debelo na strani škotskog tenisača koji vodi 7-1. Jedini susret u kojem je Čilić izašao kao pobjednik datira iz 2009. godine s US Opena. Posljednji susret igrali su prošle sezone, također na US Openu, kada je Murray slavio s 3:6, 7:6(4), 6:2, 6:0.

Recimo i da je u ranije odigranom meču Murray sa 6:2, 6:4 slavio protiv Talijana Andreasa Seppija.