ATP PEKING

Čilić razbio Nadala, u finalu s Đokovićem

10.10.2009 u 10:18

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale teniskog ATP turnira u Pekingu nakon što je u subotu uspio svladati trećeg tenisača svijeta Rafaela Nadala 6:1, 6:3

Marin Čilić i dalje gazi! U polufinalu ATP turnira u Pekingu suparnik mu je bio treći tenisač svijeta Rafael Nadal, a kakav je to meč bio najbolje pokazuje rezultat i vrijeme trajanja meča. Za samo sat i 22 minute igre naš tenisač svladao je kudikamo slavnijeg Španjolca sa 6:1, 6:3 i osigurao finale protiv Novaka Đokovića. Bio je to prvi međusobni meč Marina i Rafe.

Marin je u polufinalu apsolutno dominirao, bio je siguran na udarcu i suparniku nije dopustio da se razmaše. Čilić je osvojio 62 poena u meču, dok je Nadal osvojio tek 39. Pritom nemojmo zaboraviti da je baš Rafa poznat po upornosti i da nijedan poen ne smatra izgubljenim dok god postoje i najmanje šanse za vraćanje loptice preko mreže. E tom Nadalu, koji se u Pekingu vratio nakon ozljede, a on se nikada, ali baš nikad ne vraća na teniski teren ako nije 100 posto spreman, Čilić je prepustio samo četiri gema.

Marinov protivnik u finalu bit će srpski tenisač Novak Đoković koji je u prvom polufinalnom susretu pobijedio Šveđanina Robina Soderlinga 6:3, 6:3. Đoković i Čilić dosad su međusobno igrali tri puta i u sva tri puta je srpski tenisač bio uspješniji. Posljednji meč igrali su ove godine u Dubaiju, a Novak je dobio 6:3, 6:4.