PREVIŠE DAO MURRAYU

Čilić prosuo polufinale: Ovako se ne može...

06.09.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Marin Čilić osvrnuo se na četvrtfinalni ogled US Opena protiv Andyja Murrayja u kojem je imao 6-3, 5-1, ali je izgubio u četiri seta

Čilić je bio na poen blizu vodstva od 2-0 u setovima. Pokazalo se na kraju da je bio na poen daleko. Imao je kod vodstva 5-2 u drugom setu na svom servisu i jednu set-loptu, ali je izgubio taj poen od 14 udaraca. Dvaput je servirao za 2-0 u setovima, na kraju je imao šansu i u tie-breaku drugog seta u kojem je vodio 4-2, samo da bi izgubio pet poena u nizu. Nakon drugog seta, držao se još samo do vodstva 2-1 u trećem, a onda je izgubio 11 gemova zaredom.

'Borio sam se i davao sve od sebe kako bih ostao u meču. Nije bilo lako. Previše se igralo na moje servis-gemove, previše sam se tu trošio, a Murray me pritiskao sve više, stvarao i koristio prilike. Nisam uspio odigrati, odnosno završiti meč kao prije tri godine ovdje protiv njega. Tada sam dobio prvi set sa 7-5, a onda sam iznenadio i sebe jer sam ostala dva dobio 6-2, 6-2. Ovaj meč je pokazao da Murrayju ne smijete ponuditi šansu za povratak. Kada se vratio, on meni više nije dao šansu,' rekao je Čilić.

Murray je rekao kako mu nije bilo drago kada je meč bio prebačen sa središnjeg stadiona, na kojem se trebao igrati, na stadion Louis Armstrong, budući da je i u srijedu kiša remetila program, a organizatori su pod svaku cijenu željeli privesti sve mečeve kraju.

'Armstong je brži teren. Kada se prebacujete s jednog terena na drugi, jedan je sporiji, drugi brži, treba vam vremena da uhvatite ritam. Kako se bližila večer, teren je postajao sporiji i to mi je pomoglo. Na Armstrongu nikada nisam igrao posebno dobro.'

Osvrnuo je Britanac i na sam meč.

'Bio sam jako frustriran u prvom setu kada sam se od 1-4 vratio do 3-4, a onda sam opet izgubio servis. U drugom sam primijetio da je kod Marina rasla nervoza kad sam napravio prvi od breakova, što mi je jako pomoglo. Postao sam puno agresivniji na njegovom drugom servisu. Počeo sam bolje servirati i konačno sam pronašao samopouzdanje u svojim udarcima s osnovne crte. Set i pol sam igrao prekratke lopte i nisam imao dobar osjećaj za pravovremene udarce. Nakon što sam osvojio drugi set, počeo sam puno bolje servirati, reternirati, bolje sam se kretao. Naravno da sam zadovoljan načinom na koji sam završio meč,' izjavio je Murray.