KARAVANA PRESELILA U RIM

Čilić pregazio Golubeva na startu velikog turnira

13.05.2013 u 15:12

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz Masters serije 1000 u Rimu pobjedom nad Kazahstancem Andrejom Golubjevom 6-4, 6-2

Nakon sat i 14 minuta igre Čilić je lakoćom prošao kazahstanskog kvalifikanta u prvom međusobnom susretu na ATP Touru. Break u prvom gemu meča bio je dovoljan našem tenisaču za osvajanje prvog seta, s obzirom da je do kraja istog svaki igrač držao svoj servis. Doduše, Čilić je pri servisu za set spasio dvije vezane break-lopte sjajnim servisima, koji ga u toj prvoj dionici i nije najbolje služio (48 posto prvog ubačaja).

U drugom je setu postotak prvog servisa digao na preko 70 posto i ekspresno poveo s 4-0. Golubjev je pri zaostatku 3-0 tražio liječničku pomoć zbog bolova u ramenu, no svejedno je 'muški' do kraja odigrao meč.

Čak je imao i nove dvije vezane break-prilike za smanjenje vodstvo u šestom gemu meča, no Čilić ponovno odličnim servisima izvlači i taj gem.

Međugorca u 2. kolu očekuje daleko teži ispit protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je još u nedjelju izborio 2. kolo iznimno glatkom pobjedom protiv Austrijanca Jürgena Melzera 6-1, 6-2. Čilić i Anderson igrali su dosada tri puta i svaki je put pobjedu odnosio naš tenisač. Posljednji su meč odigrali ove sezone, upravo na zemljanoj podlozi, u Monte Carlu kada je bilo glatkih 6-2, 6-3 za Čilića.

ATP Rim, 1. kolo:
Čilić (11) - Golubjev 6-4, 6-2