NAJBOLJI U CHENNAIJU

Čilić osvojio svoj drugi turnir u karijeri

11.01.2009 u 14:47

Bionic
Reading

Marin Čilić osvojio je svoj drugi turnir u karijeri. Hrvatski je tenisač u finalu 450 tisuća dolara vrijednog turnira u indijskom Chennaiju bio bolji od domaćeg igrača Somdeva Devvarmana 6:4, 7:6(3)

Ova godina započela je briljantno za Marina Čilića. U prvom turniru godine Čilić je došao do svog drugog osvajanja turnira. Lani je osvojio New Haven, a ove godine Chennai. U finalu turnira pobijedio je Indijca i 202. igrača svijeta Somdeva Devvarmana u dva seta 6:4, 7:6(3) te tako ujedno i osvetio Ivu Karlovića kojeg je s ovog turnira izbacio upravo Devvarman.

Dugo se Čilić mučio ne bi li slomio otpor svog protivnika. Kako je počelo, izgledalo je da će Indijac napraviti još jednu senzaciju jer je već u petom gemu imao 0:40, no sve je to Marin uspio spasiti. Isto se dogodilo i u sedmom kad je Devvarman na Marinov servis imao 15:40, ali je i to hrvatski tenisač uspio preokrenuti i sačuvati svoj servis.

Ono što nije uspjelo Indijcu uspjelo je hrvatskom tenisaču, i to pri vodstvu 5:4 kad je oduzeo servis Devvarmanu i tako probio led osvojivši prvi set.

Drugi set započeo je odlično za Marina Čilića. Već u drugom gemu oduzima servis svom protivniku. Tu prednost je držao do pred kraj drugog seta kad je potpuno zakomplicirao situaciju. Prvo je Devvarman uspio napraviti re-break, da bi pri rezultatu 5:5 Čilić morao spašavati dvije break lopte. Tako se na kraju drugi set odlučivao u tie-breaku koji je hrvatski tenisač suvereno osvojio, osvojivši tako i svoj drugi turnir u karijeri.

Marin Čilić - Somdev Devvarman 6:4, 7:6 (3)

Osvajanje drugog turnira u karijeri