DAVIS CUP

Čilić nakon pet sati igre donio prvi bod Hrvatskoj

06.04.2012 u 20:57

Bionic
Reading

Marin Čilić osvojio je prvi bod za Hrvatsku u četvrtfinalnom ogledu Davis Cupa protiv Argentine. Nakon više od pet sati igre, prvi hrvatski reket svladao je Davida Nalbandiana 5:7, 6.4, 4:6, 7:6(2), 6:3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostavio je i posljednji atom snage na terenu protiv Davida Nalbandiana, ali je vrijedilo. Više od pet sati trajao je njihov ogled koji je na kraju pripao Čiliću koji je tako donio prvi bod Hrvatskoj protiv Argentine u četvrtfinalu Davis Cupa.

Nalbandian je puno bolje odigrao prvi set. Pri rezultatu 3:3 Argentinac je oduzeo servis Čiliću, no zato je hrvatski tenisač pred sam kraj prvog seta napravio re-break. Nažalost, već u slijedećem gemu Nalbandian opet oduzima servis Čiliću, a nakon toga osvaja još jedan gem na svoj servis i tako dolazi do prvog seta.

Nastavak susreta donio je novu dominaciju Nalbandiana koji je dva puta oduzimao servis Čiliću, no zato se hrvatski tenisač još više potrudio te čak tri puta oduzeo servis svom protivniku i tako osvojio drugi set i izjednačio na 1:1.

Za osvajanje trećeg seta Nalbandianu je bilo dovoljno da jednom oduzme servis Čiliću, ali hrvatski tenisač briljirao je u posljednja dva seta. U četvrtom je sve riješio u tie-breaku, da bi u posljednjem se vidjelo da Nalbandian gubi snagu, što je najbolji hrvatski tenisač iskoristio i sa 6:3 u posljednjem setu okončao susret u svoju korist.