ATP MIAMI

Čilić mučio Murrayja pa greškama sebe dotukao!

28.03.2013 u 21:55

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale velikog turnira u Miamiju. Ponovo ga je zaustavio Andy Murray…

Treći tenisač svijeta uoči meča je imao 7-1 omjer pobjeda i poraza protiv Marina, a u Miamiju je stigao i do osmog trijumfa nad hrvatskim tenisačem. Iako nije u svojoj najboljoj formi, Andy je još jednom bio prejak, ponajviše zahvaljujući velikom broju pogrešaka koje je napravio Čilić.

Obojica su vrlo nervozno ušli u meč. Marin je prvi servirao i jedva spasio četiri 'break lopte', da bi se zatim u nizu dogodila četiri izgubljena servisa, po dva sa svake strane. Kod rezultata 4:4 Čilić je napravio dvije dvostruke servis pogreške pa zatim jednu loptu izbacio daleko u aut, da bi ga na 'break' loptu Murray fantastično probio na mreži. Britanac je zatim spasio 0:30 zahvaljujući dobrim servisima i osigurao osvajanje prvog seta.

Drugi set Čilić je otvorio katastrofalnom igrom. Na svoj je servis bacao lopticu za lopticom u aut i tako protivniku poklonio veliku prednost. No, kod rezultata 1:2 Čilić se probudio i sjajno igrao na servis protivnika. Murray je jednu 'break' priliku spasio zahvaljujući mrežici, drugu kratkom loptom te ipak poveo 3:1. Bila je to posljednja prava šansa za Marina, koji je kod 2:4 odigrao još jednom jako loše na svoj servis i izgubio ga. Murray je servirao za meč, Čilić ga je 'brejknuo', ali se onda našao pod strašnim pritiskom i nakon sedam meč lopti izgubio servis po šesti put, za konačni poraz.

S obzirom da je Novak Đoković ispao, a Rafael Nadal i Roger Federer uopće nisu došli na turnir, Murray je nakon ove pobjede glavni kandidat za titulu u Miamiju, no trebat će bolja igra u polufinalu i finalu ako želi osvojiti turnir.

ATP Miami, četvrtfinale:

Murray – Čilić 6:4 6:3