SERIJA TRAJE

Čilić lomi sve redom: Ni 10. igrač svijeta nije mu uzeo set...

12.02.2014 u 23:10

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnom serijom rezultata na dvoranskim ATP turnirima. Uspješan je bio i u meču protiv desetog igrača na svijetu

S lakih 6-4, 6-4 Čilić je pobijedio u 2. kolu ATP turnira u Rotterdamu francuskog tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu. Može se govoriti kako Čiliću odgovara igra tamnoputog Francuza, jer je ovo bila treća Čilićeva pobjeda u četvrtom međusobnom ogledu.

Jedinu pravu neugodnost Čilić je imao kod vodstva 6-4, 4-3 s breakom prednosti. Jedine break-lopte u meču je Tsonga imao u tom trenutku, ali čak tri vezane (0-40). No, Čilić se uspio izvući iz velikih neugodnosti čime je i definitivno slomio otpor 10. igrača s ATP ljestvice. Bila mu je to sedma uzastopna pobjeda bez izgubljenog seta čime je potvrdio da su reperkusije duge pauze iza njega.

Snimka početka meča koji je dao naznačiti da je ovo Marinov dan


U prvom je setu Čilić izgubio samo tri poena pri servisu, a treba napomenuti kako je cijeli meč odigrao iznimno dobro nakon ubačenog prvog servisa. U tim je situacijama osvojio čak 88 posto poena (30 od 34). Iskoristio je dvije od pet break-šansi u meču.

U idućem kolu Čilića vrlo vjerojatno čeka drugi nositelj turnira Andy Murray koji prije toga mora pobijediti austrijskog kvalifikanta Dominica Thiema.

ATP Rotterdam, 2. kolo:

Čilić - Tsonga (5) 6-4, 6-4