DVA KORAKA OD OBRANE

Čilić lako do polufinala Chennaija

08.01.2010 u 20:01

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno korača prema obrani naslova pobjednika turnira u indijskom Chennaiju. U četvrtini finala sa 2:0 u setovima svladao je Kolumbijca Giralda

Dva sasvim različita seta odigrao je Marin, a konačan dojam je da je presudilo golemo iskustvo na strani Hrvata. U prvom setu je iskoristio svoju jedinu break loptu, dok je prilikom servisa imao velikih problema. Pokretni Kolumbijac izborio je čak šest prilika, no iskoristio je tek jednu i set je otišao do 13. igre. Tamo je Marin bio mirniji i u tom gemu zapravo prelomio meč.

Kolumbijac, koji je imao 30:0 prilikom servisa za set i vodstvo od 3:0 u tie breaku, nije se uspio psihički oporaviti i drugi set bio je jednosmjerna ulica. U drugom setu Marin je uzeo sva tri servisa Giraldu, jedini gem koji je Kolumbijac uzeo bio je na Čilićev servis.

Nakon 98 minuta i 7:6(3), 6:1 došao je do polufinala u kojemu ga čeka Srbin Janko Tipsarević. Njih su se dvojica dosad sastajala tri puta, a iako su svi mečevi bili iznimno napeti, Čilić vodi sa 3:0. U drugom polufinalu igraju Wawrinka i Sela.