ODLUKA U NEDJELJU

Čilić jači od pritiska i Troickog

09.07.2010 u 19:40

Bionic
Reading

Nakon prvog dana teniskog sraza Hrvatske i Srbije u Splitu, rezultat je izjednačen 1:1. Nakon poraza Ivana Ljubičića, Marin Čilić je bio suočen s imperativom, ali svladao je pritisak, a potom i Viktora Troickog bez izgubljenog seta

Čilić je u prvom gemu meča napravio break i uz minimalne teškoće tu prednost rutinski pretvorio u prvi set. Ključna je bila druga dionica te je 13. igrač svijeta pokazao klasu i prelomio dvoboj protiv krajnje respektabilnog protivnika.

Posve netipično za njihove mečeve, u drugom setu viđeno je čak pet breakova. Dva je puta Troicki držao Marina u šahu, no kod 5:2 za srpskog predstavnika, Čilić je nanizao pet gemova i uz oduševljenje prilično malobrojne, ali glasne splitske publike poveo sa 2:0 u setovima.

Treći set bio je kopija prvog, Čilić je u početnoj fazi stvorio prednost i lako je napadačkom igrom pretvorio u konačnih 6.4, 7:5, 6:2.

Dvoboj se nastavlja mečom parova koji je na rasporedu u subotu u 15 sati. Vrlo izvjesna srpska kombinacija su Zimonjić (prvi igrač svijeta u parovima) i Tipsarević, dok hrvatski izbornik Prpić nije želio otkriti svoju kombinaciju. Najavljuje kako će ući barem jedan od dvojice udarnih igrača, a odluku će donijeti u subotu ujutro.