SREDIO GA ANDUJAR

Čilić ispao već u 1. kolu velikog turnira u Madridu!

05.05.2013 u 21:49

Bionic
Reading

Španjolac Pablo Andujar, 92. tenisač na ATP-ljestvici, svladao je najboljeg hrvatskog i 11. svjetskog tenisača Marina Čilića 6-7(6), 6-4, 6-1 u 1. kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu

Hrvatski tenis tako je ostao bez jedinog predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na četvrtom Masters 1000 turniru sezone, a drugom koji se igra u Europi na zemljanoj podlozi. Čiliću ostaje još nastup u parovima s Čehom Lukašom Dlouhyjem.

Nakon prošlogodišnjeg eksperimenta na plavoj zemljanoj podlozi, Madrid se ove godine opet igra na klasičnoj, crvenoj zemlji. Čilić je postavljen za 10. nositelja, dok je Pablo Andujar dobio pozivnicu za glavni ždrijeb, te ju je odlično iskoristio i uzvratio Čiliću za poraz koji je od njega pretrpio prošle godine u Cincinnatiju.

Tada je Čilić prvi set osvojio u tie-breaku, a drugi glatko sa 6-2. I ovoga puta je naš najbolji igrač osvojio prvi set u tie-breaku (8-6), nakon što je nadoknadio rani break zaostatka.

No, u drugom setu je Čilić propustio tri-break-lopte, a Španjolac mu je oduzeo servis u 10. gemu. U trećem setu je Španjolac s još dva breaka trasirao put ka pobjedi.

Realizacija prilika za break pokazala se ključnim elementom. Andujar je iskoristio 4 od 5 šansi, a Čilić samo jednu od osam.

Čiliću je ovo šesti nastup na turniru u Madridu. Prvi puta je ispao u 1. kolu. Lani je s dvije pobjede stigao do osmine finala…

ATP Madrid, 1. kolo:

Andujar - Čilić (10) 6-7(6), 6-4, 6-1