ATP CHENNAI

Čilić ispao na startu turnira koji brani

03.01.2011 u 15:18

Bionic
Reading

Na samom početku godine Marin Čilić je iznenadno izgubio u prvom kolu turnira koji je dvaput osvajao. U Chennaiju od njega je bio bolji Japanac i 98. igrač svijeta Kei Nishikori

U prvom kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju, Marin Čilić je, nakon teške bitke, izgubio od najboljeg japanskog tenisača Keija Nishikorija. Nakon dva sata i 33 minute Japanac je slavio sa 4:6, 7:6, 6:2.

Branitelj naslova Čilić se oprostio od turnira u Chennaiju koji je osvajao 2009. i 2010. porazom od 98. tenisača svijeta Keija Nishikorija, koji je slavio i u njihovom zadnjem susretu lani u Australian Openu,

Nakon prvog seta u kojem je izgubio samo tri poena na svojim servisima, ništa nije upućivalo na Čilićev poraz. U drugom setu, nakon što nije uspio iskoristiti čak osam break prilika, Čilić je teško stradao u tie breaku izgubivši čak 7-0.

Kriza iz tie breaka očito je bila prejaka za mladog Međugorca koji je u trećem setu samo potvrdio svoju krizi, što je Nishikori iskoristio i oduzeo mu dva servisa i tako došao lako do osvajanja i drugog seta, odnosno pobjede nad braniteljem naslova.

Ovom pobjedom Nishikori je poveo u međusobnim ogledima 2-1.