NEUSPJEH U MADRIDU

Čilić imao sve u rukama pa dopustio veliki preokret!

06.05.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala velikog turnira u Madridu. Izgubio je od Fernanda Verdasca nakon tri neizvjesna seta...

Nakon impresivnog nastupa u Monte Carlu, Čilić nije isto uspio ponoviti na ATP 1000 turniru u Madridu. Iako je bio blizu trijumfa protiv Fernanda Verdasca, nošen podrškom domaćih navijača Španjolac je sve uspio preokrenuti i stići do vrijedne pobjede kojom je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza u međusobnim susretima.

Bio je to neizvjestan meč u kojem se vodila velika borba na terenu, posebno u prva dva seta. Iako su igrači jedan drugom oduzeli servis po tri puta, morala su se igrati dva tie-breaka, a nakon što je dobio prvog, Čilić je imao 5:2 u drugom i grabio prema pobjedi. Ipak, nanizao je tada Verdasco pet poena i izborio treću dionicu igre.

U odlučujućem setu Čilić je izgubio servis pri rezultatu 2:2, a onda još jednom kod 5:3 za protivnika i sve je bilo gotovo.

U sljedećem kolu Verdasco će vjerojatno ići na Davida Ferrera, dok Marinu preostaje čekati turnir u Rimu i nastaviti se pripremati za Roland Garros.

ATP, Madrid, 2. kolo:

Verdasco – Čilić 6:7(5), 7:6(5), 6:3