BOLJI OD ISNERA

Čilić i bez Norrisove pomoći do osmine finala

09.05.2012 u 15:15

Bionic
Reading

Iako se teniski svjetski br.1, Novak Đoković, žalio na plavu podlogu u Madridu, Marin Čilić ćini se nema takvih problema te je preko Isnera stigao do osmine finala

Plava zemljana podloga u Madridu bila je povod da Novak Đoković u pomoć pozove i Chucka Norrisa, rekavši kako je na toj podlozi jako, jako teško igrati.

No, zato naš Marin Čilić šuti i igra. A što je još važnije i pobjeđuje. Nakon poraza u nedjeljnom finalu Münchena, Čilić i u Madirdu ide prema završnici, a za prolaz u osminu finala s dva puta po 7:6 svladao je Amerikanca Johna Isnera.

Bio je to meč u kojem niti jedan tenisač nije gubio svoj početni udarac. Čilić je u cijelom meču imao dvije break-lopte, a Isner tri.

U oba tie-breaka Čilić je pokazao više sigurnosti i mirnoće nakon što je prethodno u završnicama setova spašavao break-lopte. U prvom setu Međugorac je s break-loptom bio suočen u 11. gemu, dok je u drugom također teške trenutke proživljavao u 10. gemu.

Na kraju ih je uspio prevladati i doći do druge pobjede u isto toliko međusobnih mečeva protiv desetog tenisača svijeta i osmog nositelja turnira.

Ukupno je Čilić zabio sedam asova, duplo manje od Isnera, uz postotak prvih servisa od 48 posto, a osvojio je ukupno u meču svega tri poena više (63-60).

Njegov sljedeći protivnik u osmini finala bit će pobjednik dvoboja između Rusa Mihaila Južnija i Argentinca Juana Martina del Potra.