JOŠ DVA KORAKA

Čilić bez velike muke do polufinala Umaga

13.07.2012 u 19:07

Bionic
Reading

Marin Čilić je nakon sat i pol igre rezultatom 6:4, 6:0 s umaškog turnira ispratio Amerikanca Waynea Odesnika i ušao u polufinale turnira koji nestrpljivo očekuje prvog hrvatskog pobjednika od davne 1990.

Marin je, kao i u srijedu na otvaranju, protiv Brandsa do uvjerljive pobjede došao uglavnom na autoritet. Teniska izvedba nije bila na vrhunskoj razini, ali Čilić je puno bolji igrač od obojice s kojima se u Umagu susretao i sada ga čekaju za dvije klase jači protivnici.

'Ovo je bio sasvim drukčiji meč od prošloga jer Odesnik voli zemlju i dulje izmjene. Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim na njegov servis, ali u kasnijoj fazi sam počeo koristiti prava rješenja i sve je sjelo na mjesto', kaže Marin za HTV.

Odesnik je u prvom setu neizvjesnost držao do samog kraja. Stigao je početni zaostatak od 0:2 i napravio jak pritisak na servis Čilića u osmom gemu. Ali do rezultata 4:4 nije došao i do kraja meča je uzeo još samo jedan gem. sada Marinu, koji je lani izgubio finale od Dolgopolova, čeka upravo branitelj naslova ili uporni Argentinac Berlocq:

'Mislim da je u tom meču Dolgopolov uvjerljivi favorit, ovaj turnir mu očito sjajno odgovara. Berlocq ima svoje šanse, to je jasno, ali promjena ritma i brza ruka Ukrajinca su njegove velike prednosti.'

Što je Čilić naučio iz lanjskog poraza?

'Na početku me iznenadio, na kraju sam izgubio koncentraciju i on je slavio... Sada moram ući jako i pametno od prvog poena i svojim adutima njega prisiliti da igra stilom koji meni odgovara.'

U gornjem dijelu ždrijeba lakoćom se u polufinale sa 6:2, 6:2 protiv Kuznjecova plasirao prvi nositelj turnira Fernando Verdasco, a za finale će se boriti protiv boljeg iz dvoboja Granollers - Bachinger.