OVO JE LAKO MOGUĆE

Cijela UEFA na nogama; nogometni svijet u šoku

02.03.2017 u 10:17

  • +2

Lionel Messi i Neymar

Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Bionic
Reading

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin priznao je kako je Europska nogometna organizacija suočena s velikim problemom koji će se teško riješiti

Zamislite ovu situaciju, Barcelona je izborila finale Lige prvaka koje se ove godine igra u Cardiffu (Wales), a najvećim zvijezdama katalonskog kluba Messiju i Neymaru zabranjen je dolazak na tlo Velike Britanije.

Takav scenarij uopće nije nemoguć kada bi Barca došla do posljednje utakmice (trenutačno ima male šanse, jer u osmini finala imao zaostatak od 0:4 protiv PSG-a). Otkrio je to prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin.

'Neymar i Messi imaju suđenja za utaju poreza. Ove godine finale Lige prvaka igra se u Cardiffu i oni ne bi mogli nastupiti. Politika Velike Britanije zabranjuje novim zakonima ulazak u državu osobama koje imaju bilo kakav spor ili suđenje u državama u kojima borave. Pokušavamo to promijeniti barem za nogometaša, ali kako stvari stoje to će biti jako teško', izjavio je Čeferin.

Lionel Messi i Neymar

Sličan incident se već dogodio kada Serge Aurier nije s PSG-om mogao putovati na utakmicu protiv Arsenala u Londonu. 'Bio sam s tom odlukom jako razočaran', govorio je Slovenac.

On je govorio da će se zbog Brexita odnosno izlaska Velike Britanije iz Europske unije sve pogoršati, klubovi će morati vaditi dodatnu dokumentaciju za igranje europskih utakmica na 'Otoku'.

Čeferin je isto tako naglasio da bi ovakva politika odbijanja pojedinih igrača mogla u budućnosti utjecati na izbor mjesta odigravanja finala ili natjecanja. Tako bi nedavna ograničenja SAD-a za pojedine građane nekih zemalja, mogla utjecati i na američku ponudu za Svjetsko prvenstvo u nogometu.