gašper okorn

Cibonu je doveo do duple krune, a sada već ima visoko postavljene ciljeve u novom klubu u kojem računa na veliku pomoć iskusnog Hrvata

24.06.2022 u 17:05

Bionic
Reading

Gašper Okorn dojučerašnji trener Cibone, ima novi klub. Zagrepčane je preuzeo u drugom dijelu sezone 2021/22 i s njom osvojio dvostruku krunu.

Stanje u klubu dovelo je do raspada momčadi koja je postala prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Krešimir Ćosić. Rasplet situacije oko kluba, prema rijelima inicijatora akcije za spas Cibone Ace Petrovića, čeka tek kapetan Roko Prkačin. Svi su drugi krenuli u potragu za novim klubovima.

Logično, otišao je i trener.

  • +5
Pressica Mi smo Cibona, 20.6.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

'Gašper Okorn (49) imenovan je trenerom KK Krka te je potpisao ugoročni ugovor s klubom.Krka se intenzivno priprema za sezonu 22/23, kada ćemo obilježiti i 75. godišnjicu postojanja. Budući da želimo i dužni smo ostvariti dobre rezultate, temeljito ćemo remontirati igrački kadar i dodatno pojačati stručno vodstvo. Jako nam je drago što nam se pridružio i ugledni slovenski stručnjak Gašper Okorn koji je preuzeo mjesto glavnog trenera. U nadolazećoj sezoni igrat ćemo slovensko prvenstvo, slovenski kup i 2. ABA ligu. U svim natjecanjima u kojima ćemo se natjecati želimo biti u vrhu. I u nadolazećoj sezoni nastavit ćemo intenzivno raditi u mlađim selekcijama i Krkinoj školi košarke u kojoj već imamo gotovo 200 djece“, rekao je predsjednik kluba Andraž Šuštarič na predstavljanju novog trenera.

'Pozdravljam dolazak Gašpera Okorna. Trebala nam je svježa krv u stručnom stožeru. Nakon par razgovora s Gašperom bilo je jasno da su nam se košarkaške filozofije poklopile pa smo se relativno brzo dogovorili. Još uvijek imamo važeći ugovor s nekoliko igrača. Rok Stipčević, Andrej Stavrov, Leon Stergar i Miha Škedelj činit će okvir koji ćemo nastojati nadograditi kvalitetnim strancima, a u određenom segmentu i pomladiti momčad', rekao je direktor kluba Jure Balažić.

'Krka je slovenski klub s tradicijom, poznat je i u regiji po svojoj financijskoj stabilnosti. Prošla sezona je bila takva kakva je bila. Ne bih se time bavio. Ne zanima me prošlost, zanima me budućnost. Sklopili smo dugogodišnju suradnju, pred nama je dug put. Potencijal je velik, ali bit će potrebno zasukati rukave i nešto napraviti. Upravo je taj neiskorišteni potencijal bio jedan od ključnih motiva za dolazak u Novo mesto. Cilj kluba je povratak u prvu elitnu ABA ligu. No, o detaljima je još teško govoriti, jer ne znamo konkurenciju u ABA2 ligi. No, uvjeren sam da ćemo se boriti za sam vrh', dodao je trener Gašper Okorn prilikom imenovanja.

  • +10
Cibona slavi 20. naslova hrvatskog prvaka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Trenersku karijeru započeo u sezoni 1996./1997. u Škofjoj Loki, gdje je u početku vodio omladinsku momčad ŽKK Škofja Loka. Nastavio je rad u muškoj košarci, gdje je prvo radio u Škofjoj Loki, potom vodio ljubljansku Olimpiju, latvijski Ventspils, poljsku Slupsk, Slovan, Al Kuwait, poljski AZS Koszalin, Helios Suns, mađarski Falco i zagrebački Cibonu. Kao pomoćni trener bio je u litavskoj momčadi Lietuvos Rytas, a bio je i pomoćni izbornik slovenske reprezentacije. Okorn je 2017. bio slovenski državni prvak, dvaput je bio najbolji u Mađarskoj (2019. i 2021.), u Hrvatskoj je ove godine vodio Cibonu do dvostruke krune (prvenstvo i kup), a u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri osvojio je i naslov prvaka kupa Slovenije (2017.) i Mađarske (2021.). S mađarskom momčadi Falco probio se među 16 najboljih momčadi Fibine Lige prvaka