BRAJKOVIĆ NOVI TRENER?

Cibona u 15 sati predstavlja genijalca Šarića i novog trenera!

28.11.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Dragulj hrvatske košarke i najbolji junior Europe u srijedu u 15 sati će i službeno biti predstavljen u Ciboni, a očekuje se i predstavljanje novog trenera

Kao što je tportal.hr u utorak izvijestio, 208 cm visoki Dario Šarić ipak se nakon dugih pregovora odlučio za Cibonu. U dogovoru sa svojim menadžerima iz agencije XL nije prihvatio ponudu turskog Fenerbahče Ulkera – koji se navodno naknadno javio novom ponudom – a nije se uspio naći niti s čelnim ljudima Cedevite.

Kako doznajemo, predsjednik KK Cedevita Mladen Veber bio je na poslovnom putu u Londonu i preko direktora kluba Kreše Novosela zamolio je da Šarić i obitelj pričekaju do četvrtka kada je trebao biti zakazan sastanak.

'Oni se uopće nisu pojavili. Naime, odgodili su sastanak za četvrtak ili petak, no mi i agencija nismo željeli čekati, tako da smo izabrali Cibonu', kazao je u utorak za tportal Predrag Šarić, otac 18-godišnjeg Darija.

Iz Cibone su dakle munjevito reagirali, a novac za odštetu KK Zagreb (550.000 eura) pronašli su preko sponzora/prijatelja. Je li riječ o turskoj Kent Banci ili možda izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, kao što se priča, najmanje je važno.

U Ciboni je sve spremno za predstavljanje mladog Šibenčanina koji bi, ako se ostvare predviđanja stručnjaka, mogao biti novi igrač-pokret Cibone nakon Nikole Plećaša prije 40-ak godina te Dražena Petrovića prije 28 godina.

Kako doznajemo, na hitnoj press konferenciji koja je zakazana za 15 sati bit će predstavljen i novi trener (nasljednik Veljka Mršića), a navodno je riječ o šibenskom stručnjaku Draženu Brajkoviću, treneru koji je u drugoj polovici prošle sezone vodio Šarića u KK Zagreb.

Očito je suradnja njih dvojice bila više nego dobra i kada su propale neke inozemne opcije kao recimo Slobodan Piksi Subotić (pod ugovorom je u Libanonu) ili Zmago Sagadin – čelni ljudi Cibone okrenuli su se domaćem rješenju koje je očito itekako po volji obitelji Šarić.

Debitantski nastup Šarića u plavom dresu 'vukova' s brojem 9 (koji je prošle sezone nosio Damjan Rudež) s novim trenerom na klupi očekuje se u nedjelju u 11. kolu ABA lige kada Cibona gostuje kod Union Olimpije (Arenasport 2, 19 sati).