KRAJ SAPUNICE

Gotovo je! Cibona otela Šarića Cedeviti!

27.11.2012 u 16:37

Bionic
Reading

Najtalentiraniji mladi hrvatski košarkaš nakon dugih pregovora našao je novi klub. U utorak je Dario Šarić sve dogovorio sa zagrebačkom Cibonom

Najbolji junior Europe i igrač kojem mnogi predviđaju blistavu NBA karijeru, napokon ima klub! Sapunica oko Darija Šarića koja je trajala mjesecima je gotova. Šarić je sve dogovorio, a u srijedu će potpisati četverogodišnji ugovor s Cibonom i tako riješiti svoj igrački status.

Tako se dogodilo ono što je i sam Dario Šarić najavljivao u razgovoru za tportal.hr kada je kazao da za njega postoji samo Cibona i točka. U ugovoru s Cibonom stoji klauzula da nakon svake godine može otići u NBA ligu uz određeni postotak iz njegovog rookie ugovora, koji se, ako bude visoko na draftu, može kretati između 15 i 16 milijuna dolara.

Vijest o dolasku Daria Šarića u Cibonu potvrdio je i njegov otac Predrag.

'Istina, Dario je sve dogovorio i potpisat će u srijedu za Cibonu. Mi smo pristali na neke njihove uvijete, oni na neke naše i našli smo se, tako da je i to riješeno', rekao nam je mirnim glasom tata Šarić te objasnio gdje je puklo s Cedevitom.

'Oni se uopće nisu pojavili. Naime, odgodili su sastanak za četvrtak ili petak, no mi i agencija nismo željeli čekati, tako da smo izabrali Cibonu.'

Još se ne zna tko je platio odštetu Zagrebu u vrijednosti 550 tisuća eura, koliko je odredila Fiba za 208 centimetara visokog Šarića, no ono što je navijačima 'vukova' važno jest da bi Šarić trebao debitirati ove nedjelje u Ljubljani protiv Olimpije u 11. kolu ABA lige.

Cedevita je također figurirala kao izgledna opcija te je čak mladi Dario na nagovor svoga oca Predraga i razmatrao ponudu jedinog hrvatskog euroligaškog kluba, no ni bogatija ponuda niti igranje u Euroligi nisu bili dovoljan zov za najboljeg juniorskog košarkaša koji se tako ipak odlučio za Cibonu.

Što se tiče novog trenera Cibone, ime bi trebalo biti poznato iza 19 sati nakon sastanka čelnih ljudi kluba, a čini se da bi mogao biti netko tko dosad i nije figurirao kao izgledni kandidat za klupu 'vukova'.