NLB LIGA

Cibona gostuje kod Partizana, Cedevita dočekuje Hemofarm

13.10.2009 u 10:19

Bionic
Reading

Već drugo kolo regionalne košarkaške NLB lige donosi ogled starih poznanika, Partizana i Cibone (srijeda 18 sati). Obje su momčadi ovog ljeta dosta promijenile sastave, no i uza sve to, njihovi međusobni ogledi su i dalje veliki košarkaški derbiji

Košarkaši Cibone u utorak ujutro otputovali su u Beogradu gdje će dan kasnije s početkom u 18 sati odigrati derbi protiv Partizana. S obzirom na to da je sezona tek započela, jasno je da ni Cibona niti Partizan nisu na svom optimumu te ni njihovi treneri ne znaju što mogu očekivati od utakmice. No ipak, koliko je beogradska momčad na cijeni, dovoljno govori i podatak da su bili na američkoj turneji i odigrali utakmice s NBA klubovima.

Tako će prije odlaska u Beograd trener Cibone Velimir Perasović kazati kako je Partizan uvijek Partizan bez obzira na to koliko igrača promijeni tijekom ljeta.

'Partizan je uvijek respektabilna momčad. Svake godine prodaje po nekoliko igrača i zamijeni ih drugima i uvijek je u vrhu. Naravno, tek je početak sezone i treba mu vremena za uigravanje, no fizička snaga i visina uvijek je prisutna', kazao je trener Cibone te naglasio:

'Mi uvijek idemo u utakmicu misleći o pobjedi, pa tako će biti i ovaj put.'

Iako se igra tek drugo kolo, u taborima obiju momčadi gore od želje za pobjedom, jer je početna prednost uvijek dobrodošla.

'Teoretski je dobro da s Partizanom igramo ovako rano, no kažem, to je teorija. I mi i oni smo dosta mijenjali', završio je Peras.

U Partizanu su svjesni da protiv Cibone moraju odigrati čvrstu utakmicu žele li do slavlja.

'Cibona je jak protivnik, zato ne smijemo razmišljati o tome kako smo igrali s NBA klubovima, već je poanta gledati naprijed', smatra povratnik u redove Partizana Dušan Kecman, a sličnog je mišljenja i kapetan Petar Božić.

'Nakon američke turneje imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu protiv kvalitetne momčadi kakva je Cibona. Dat ćemo sve od sebe da na najbolji način krenemo u sezonu pred našim gledateljima. Bit će jako teško, jer je Cibona odlična momčad, no uvjeren sam da pravim pristupom možemo doći do željenog rezultata', smatra Božić.

U srijedu će se domaćoj publici predstaviti i redizajnirana Cedevita predvođena Andrijom Žižićem koja će u Sutinskim vrelima dočekati Hemofarm iz Vršca.

'Cedevita je uložila velik novac da napravi ovakvu momčad. Mi smo Cedevitu pobijedili u pripremnom periodu, no sad je drukčija priča. Čeka nas težak zadatak i sigurno ni jednoj momčadi neće biti lako protiv Cedevite', smatra trener Hemofarma Stevan Karadžić.

'U sličnoj smo poziciji s obzirom na to da smo izgubili startne oglede u NLB-u. I jedni i drugi tražimo revanš, ponajprije moji igrači na premijeri u Sutinskim vrelima nakon poraza koji je donio stanoviti šok. Svaka pobjeda velik je uspjeh u ovako jakoj ligi, ali boli način na koji smo izgubili u Domžalama, jer nije nas Helios dobio jer je bio bolji, već zato što smo zapravo pobijedili sami sebe. Ipak, to je sve iza nas, pravi je izazov pred nama i očekujem da će moji igrači u srijedu pokazati pravo lice', smatra trener Cedevite Slobodan Subotić.
Zadar svoj ogled protiv Radničkog u Kragujevcu igra u utorak, kao i Zagreb protiv Budućnosti u Trnskom.