TRNSKO ČEKA FINALISTE

Cibona favorit, no u Kupu su česta iznenađenja

18.02.2010 u 07:00

Bionic
Reading

U dvorani u Trnskom će se u četvrtak i petak loviti prvi ovosezonski košarkaški trofej. Na rasporedu je završnica Kupa Hrvatske u kojoj se sastaju Zadar i Cibona te Zagreb i Cedevita

Zagrebov hram dočekuje sudionike završnice košarkaškog Kupa Hrvatske. U četvrtak će prvi na parket Zadar i Cibona, u 17 sati, a iz njih slijedi ogled između Zagreba i Cedevite. Samo letimičan pogled na sudionike jasno daje do znanja zašto mediji guraju Cibonu kao glavnog favorita, no trener cibosa Velimir Perasović ne misli tako.

'U Kupu nema favorita i u pravilu se događaju velika iznenađenja. Mi igramo protiv Zadra koji će sigurno protiv nas biti koncentriran i pripremljen te zato očekujem neizvjesnu utakmicu', kazao je Perasović.

U Zadru nisu presretni što se u polufinalu susreću s Cibonom.

'Nismo mogli dobiti goreg protivnika od Cibone, ali ne zbog njihove kvalitete, već zbog načina igre. Naime, njihova agresivna igra nam predstavlja problem', smatra trener Zadra Jusup, no ipak vjeruje da njegovi igrači imaju prilike ući u finale.

'Kup je varljivo natjecanje, a na nama je da se koncentriramo i pokušamo iskoristiti svoju priliku koja će se sigurno ukazati', završio je Jusup.

Nakon ogleda Cibone i Zadra na parket će istrčati domaći Zagreb i Cedevita.

'Tu su četiri najbolje hrvatske momčadi, mi se nadamo da će nam domaći teren malo olakšati put do konačne pobjede. Svi su dečki motivirani i željni osvojiti ovaj pokal, sportski se nadamo da ćemo ostvariti naš cilj. Svi zajedno dat ćemo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Prvi suparnik nam je Cedevita, nedavno smo od njih izgubili, ali ovo će biti ipak neka druga priča. Ovo je novo natjecanje, ovdje nema popravka kao u ligaškim natjecanjima. Ovdje nema prava na loš dan ukoliko želiš osvojiti Kup. Respektirajući sve tri suparničke momčadi, laganu bih ulogu favorita stavio na leđa Ciboni koja u zadnje vrijeme igra fantastično. Sve četiri momčadi su s podjednakim izgledima, tek nijanse pretežu na stranu Cibone. Ali mislim da ni mi nismo bez izgleda', mišljenja je Denis Bajramović, strateg 'mrava'.

Cedevita u Trnsko dolazi u pozitivnom raspoloženju. Prvo su na još dvije godine osigurali usluge Marina Baždarića, a i pojačali su se Ricardom Marshem koji igra na poziciji krilnog centra. U posljednjem međusobnom ogledu Cedevita je svladala Zagreb, no ovo je sasvim drugačija utakmica.

'Suprotstavit ćemo se momčadi koja igra u svojoj dvorani. Dobili smo ih prije 14 dana kada smo odigrali jedan od boljih susreta sezone, no to je druga utakmica. Očekujem tvrd okršaj i tešku utakmicu, ali kao što sam rekao, svi imaju podjednake šanse i imamo pravo nadati se i sanjati o ulasku u finale. Kup je velika stvar za naš klub jer ovo je tek drugi put da igramo na final fouru. Ja bih šanse podijelio na po 25 posto za svaku momčad. Svi se nadaju i sanjaju o tome da igraju finale te osvoje Kup', završio je trener Subotić.

Rezime svega jest činjenica da Kup nerijetko donosi iznenađenja. Istina, Cibona je po imenima igrača najveći favorit, no to ne mora ništa značiti. U svakom slučaju, pred nama su zanimljivi košarkaški dani.