TRAŽI SE GOL

Cibalia u vrućem Belfastu

15.07.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Pred igračima Cibalije prvi je nastup u službenim europskim kupovima, klupsku povijest vinkovačkog ponosa ispisivat će sjevernoirski Cliftonville s kojima se sučeljavaju večeras u 20.45 sati

Dosad je Cibalia dva puta izašla u Intertoto kup i uspješno prošla tri prepreke, ali na ovoj razini još nikada nisu igrali. Momčad Stanka Mršića tijekom ljeta je dramatično promijenjena, ali i nakon plimnog vala odlazaka vinkovačkoj momčadi ostalo je još snage.

Ipak, trener Mršić itekako je svjestan i snage protivnika.

'Gledao sam ih u tri utakmice i nisu primili nijedan gol. Što da radim? Na mene su ostavili sjajan dojam', pomalo i pili naopako Mršić, a prenose Sportske novosti, ali ostavlja dovoljno snažan dojam.

'U Hrvatskoj ih doživljavaju kao amatere iako oni imaju više profića od amaterskih igrača. Čvrsti su u duelu, ekstremno borbeni, sjajno trče i vole preskakati igru', završava za SN Mršić koji nije želio o taktici svoga sastava.

Igrači Cibalije nisu ostali impresionirani višednevnim neredima koji su na snazi u Belfastu nakon tradicionalnog marša protestantskih unionista.

'Ma, ne bojimo se ničega. Tko je prošao naš pakao 1991. ovo mu izgleda kao dječja igra', kaže Mario Lučić koji će kao kapetan predvoditi Vinkovčane večeras na travnjaku.