SUMRAK

Cibalia promašivala i ispala iz Europe

23.07.2010 u 08:57

Bionic
Reading

Cibalia se iz Belfasta prošloga tjedna vratila sa zaostatkom od 1:0, no ostao je dojam da je Cliftonville itekako probavljiv zalogaj. Ipak, u uzvratu u Vinkovcima mreže se nisu tresle i Hrvatska je ostala na dva predstavnika u Europi

Cibalia je na tribinama okupila respektabilnih 6.000 gledatelja, a domaći igrači uspostavili su kontrolu nad događanjima na terenu. Nizale su se prilike, ali vratar Conolly ostao je nesavladan i poluprofesionalci iz Sjeverne Irske proslavili su prilično neočekivan ukupan trijumf.

Teško je nabrojati sve prilike koje su Vinkovčani promašili, a u posljednjoj minuti vratar domaćih Matković nadmudrio je u situaciji 1:1 Liama Boycea i tako spriječio poraz protiv momčadi koja se došla isključivo braniti. Vinkovačka publika do kraja dvoboja je bodrila svoje ljubimce, ali kada je utakmica završila prolomio se zaglušujući zvižduk koji je prekinuo tek dug pljesak gostima koji su jednim golom zasluženo izborili prolaz u treće pretkolo i dvoboje sa CSKA-om iz Sofije.

Polako se moramo početi navikavati na poraze od predstavnika bilo koje europske zemlje. Cibalia je tijekom prijelaznog roka u istom danu ostala bez dva najbolja vratara, ukupno je otišlo više od pola momčadi i ovakav epilog jednostavno više ne čudi.

U tri dana tri su hrvatska predstavnika odigrala tri europske utakmice i upisala gol razliku 0:6. Protiv Slovenaca, Sjevernoiraca i Ciprana. Dovoljno rečeno.