VINKOVCI, 20.45

Cibalia pred povijesnom prilikom za prolaz

22.07.2010 u 09:03

Bionic
Reading

Cibalia će u četvrtak (20.45) hvatati zaostatak od jednog gola s prve utakmice drugog pretkola Europa lige protiv sjevernoirskog doprvaka Cliftonvillea. Činjenica jest da je vinkovačka momčad favorit na papiru, a da bi prošla dalje na svom stadionu mora igrati puno ofenzivnije

Mada rezultat iz prve utakmice s Cliftonvilleom to ne sugerira, Cibalia je ipak nominalno favorit u ovom drugom pretkolu Europa lige. Vinkovčani su u Belfastu poraženi minimalno 1:0 i sada na svom stadionu imaju priliku preokrenuti rezultat i proći dalje.

Svjesni su toga i u Cibaliji, pa njihov trener Stanko Mršić najavljuje da će njegova momčad igrati napadački s možda trojicom napadača.

'Nemam ništa protiv da do 90. bude 0:0, pa da onda zabijemo prvi pogodak, a u trećoj minuti nadoknade još jedan. Vježbali smo jedanaesterce, a izvodit će ih najhrabriji. Što se tiče prognoze vjerujem da je 70:30 u našu korist. Htjeli ili ne, mi smo favoriti po svemu, osim po rezultatu iz prve utakmice', kazao je trener Cibalije.

'Bilo bi odlično utakmicu otvoriti pogotkom, ali ako u tome ne uspijemo ne smijemo gubiti glavu. Pogodak ne smijemo primiti, jer nam onda za prolaz trebaju tri pogotka', smatra igrač Cibalije Dino Kresinger.

Vinkovčani imaju priliku na svom stadionu i pred svojim navijačima osigurati nastavak europskog natjecanja. Cliftonville nije bauk, ali ne smiju gubiti glavu.