BIT ĆE TRENER-IGRAČ

Chelseajev kapitalac umjesto k Biliću odlazi u Dansku

14.03.2016 u 14:32

Bionic
Reading

Kapetan engleskog premierligaša Chelsea John Terry (35) na koncu ove sezone napušta redove 'Bluesa' i postat će trener-igrač danskog prvoligaša Brondbyja, prenose britanski mediji.

Terry se navodno sprema u Dansku zbog prijateljstva sa predsjednikom Brondbyja Janom Bechom Andersenom, ali i činjenice da bi istovremeno igrao nogomet i započeo trenersku karijeru.

Terry je cijelu karijeru proveo u redovima Chelsea, a na koncu ove sezone nakon 18 godina napušta Stamford Bridge. U dresu londonskog sastava osvojio je 16 trofeja, uključujući Ligu prvaka, Europsku ligu, te pet naslova engleskog prvaka. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 78 utakmica i postigao šest golova. Nagađalo se kako će karijeru nastaviti u SAD ili u Kini.

Brondby je uz FC Kopenhagen najpopularniji danski klub. Deset puta je bio prvak, a bez trofeja je od 2008. kada je slavio u kupu. Posljednjih godina je bio u velikim financijskim problemima, no nova uprava je stabilizirala situaciju i dovela nekoliko sponzora. Trenutačno je na četvrtom mjestu sa 10 bodova manje od vodećeg Kopenhagena, ali samo bod manje od drugoplasiranog Sonderjyskea.

Inače, prošlog mjeseca pisalo se kako bi Terry mogao preseliti u Bilićev West Ham United, no prema ovoj vijesti 'čekićari' će ipak ostati bez zvučnog pojačanja.