OKRŠAJ U LP-u

Chelsea potpuno nadigrao Real u Madridu, ali nije pobijedio; je li trener gostiju Tuchel svojom izjavom dodatno motivirao Zidanea, Modrića i društvo?

28.04.2021 u 09:10

Bionic
Reading

Zanimljivo je bilo čuti oba trenera nakon što su u prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid i Chelsea odigrali 1:1.

Podsjetimo, gosti su poveli u 14. minuti golom Christiana Pulišića, a izjednačio je Karim Benzema u 29. minuti.

Nakon utakmice trener Chelseaja Thomas Tuchel smatrao je da je njegova momčad zaslužila pobijediti, no da je zbog nedostatka sreće Real Madrid izvukao 1:1, dok je Realov trener Zinedine Zidane poručio da su njegovi igrači 'preživjeli', ali da će idući tjedan otputovati na uzvrat po pobjedu.

Novi sportski paket MAXtv usluge – MAX Arena 2

MAXtv usluga od danas je bogatija za novi sportski paket, MAX Arena 2, koji korisnicima donosi vrhunske sportske sadržaje. Hrvatski Telekom kontinuirano širi svoju programsku ponudu kako bi korisnicima u svakom trenutku nudio kvalitetan i atraktivan sadržaj, a novi sportski paket MAX Arena 2 donosi upravo to – MAX Arena 2 sadržava Arenasport 7-10 kanale koji nude još više uzbuđenja uz premium sportska natjecanja Lige prvaka, Europske konferencijske lige, dodatnih utakmica NBA, portugalske i francuske lige, i sve to uz HD kvalitetu slike. Više informacija OVDJE.

'Otvorili smo utakmicu jako dobro, kvalitetno i izuzetno hrabro, ali nedostajalo nam je preciznosti u završnim metrima. Bili smo zaslužili vodstvo u prvom poluvremenu, trebali smo zabiti barem još jedan gol', kazao je Tuchel nakon utakmice u kojoj je Chelsea pokazao puno više i može se zaključiti da je Real dobro prošao.

'Nismo imali sreće. Poklonili smo im gol ni iz čega, iz jedne zaustavljene lopte. Razočaran sam ovim rezultatom, ali sada je najvažnije da ne izgubimo samopouzdanje. Kada odigraš tako dobro početnih 30 minuta kao mi, naravno da očekuješ više', dodao je Tuchel te je zasigurno svojom izjavom dodatno motivirao Zidanea, Modrića i društvo uoči uzvrata. Stara sportska izreka kaže 'nikad ne podcjenjuj srce šampiona'.

S druge strane Realov trener Zinedine Zidane bio je jako realan nakon utakmice:

'Taj je rezultat pravedan jer smo u drugom poluvremenu bili dobri. Imali smo problema s njihovim presingom. Igrači Chelseaja su dobri i izuzetno brzi u napadu. Ovo je bila vrlo izjednačena utakmica, namučili smo se, ali eto, ostali smo živi. Otići ćemo u London zabiti golove i pobijediti', kazao je Zidane, svjestan da ih čeka naporan ritam. Uzvrat protiv Chelseaja je za tjedan dana, a prije toga treba odraditi i utakmicu u domaćem prvenstvu protiv Osasune.

'Moramo u danima koji dolaze rasporediti snage jer će nam u uzvratu biti jako teško', rekao je Zidane, svjestan – a to mu sugeriraju i kolege – da mora odmoriti Modrića i Kroosa jer su 'jako potrošeni'.

Nekoliko riječi Zidane je kazao i o ozlijeđenom Ramosu koji je utakmicu pratio s tribine:

'Iskreno, ne znamo hoće li se vratiti za uzvrat.'

  • +15
Real Madrid - Chelsea (polufinale Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin