OTKAZ DI MATTEU

Chelsea potjerao svojeg čudotvorca

21.11.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Iz Chelsea su izvijestili kako su raskinuli suradnju s menadžerom Robertom Di Matteom, a kao glavne razloge navode se igre i rezultati koji nisu zadovoljili vlasnika te upravu kluba

Talijanski stručnjak Roberto Di Matteo više nije trener engleskog nogometnog kluba Chelsea, kojeg je prošle sezone vodio do povijesnog naslova u Ligi prvaka.

Di Matteo je u susret 5. kola Lige prvaka na gostovanju kod Juventusa ušao s pritiskom osvajanja barem jednog boda, a Torino je napustio bez ijednog uz tri gola u mreži svoje momčadi (3:0). Šahtar je pobjedom u Danskoj osigurao prolaz u osminu finala, a Juventusu sada za potvrdu treba jedan jedini bod na gostovanju u Ukrajini.

To je bila posljednja kap koja je prelila čašu rigoroznog vlasnika londonskog kluba Romana Abramoviča.

'Rezultati i igra momčadi u posljednje vrijeme nisu zadovoljavajući. Vlasnik i uprava kluba smatraju da je potrebna promjena kako bi momčad krenula u pravom smjeru. Pred klubom je težak zadatak kvalificiranja za osminu finala Lige prvaka, te održavanje visoke pozicije u Premierligi. Vlasnik i klub žele zahvaliti Di Matteu na svemu što je napravio za klub od ožujka. Nikada nećemo zaboraviti njegov veliki doprinos klubu i želimo naglasiti da će uvijek biti dobrodošao na Stamford Bridge', stoji u priopćenju za javnost Chelseaja.

The Sun spominje bivšeg menadžera Liverpoola Rafu Beniteza i bivšeg stratega Barcelone Pepa Guardiolu kao potencijalne nasljednike. Nije tajna da je potonji velika želja ruskog vlasnika Abramoviča.

Poraz koji je došao Di Mattea glave