GUBITAK 100 MIL.

Chelsea ih platio 170 milijuna eura, a Mourinho ih tjera!

03.04.2014 u 12:39

Bionic
Reading

U posljednje se vrijeme sve češće u engleskim medijima može pročitati kako će Chelsea napustiti gotovo pa pola momčadi. Kada se sve zbroji i oduzme, riječ je o igračima koji su dovedeni za velikih 170 milijuna eura

Rang lista igrača Chelseaja (indeks snage - Tribina.hr)

Ako je vjerovati glasinama po engleskim medijima, momčad bi ovog ljeta trebalo napustiti čak 12 igrača. To su članovi momčadi Torres, Ba, Luiz i Obi Mikel, kao i četvorica s posube – Marin, Lukaku, Moses i Bertrand. Također, ugovor se neće produžiti Coleu, Hilariju, Schwarzeru i Eto'ou, koji će na ljeto imati slobodne ruke.

Gledajući u prošlost, dolazi se do cifre od 170 milijuna eura, koliko je Chelsea potrošio na spomenute igrače, a čija je današnja tržišna vrijednost tek nešto veća od 120 milijuna eura. Stoga je jasno da ih londonski klub neće moći prodati za isti iznos za koji su kupljeni, ali poraz bi mogao biti i daleko veći.

Kliknite za uvećani prikaz


Naime, počele su speklulacije kako bi Torres dogodine mogao na posudbu, a teško da će Chelsea naći klub koji će biti spreman dati bilo što za njega, pogotovo kada se uzme u obzir njegova velika plaća. Za pretpostaviti je da Chelsea neće dobiti niti eura povrata od gotovo 60 milijuna, koliko su ga platili prije tri sezone.


Za igrače kakvi su Lukaku, koji igra odlično u Evertonu, David Luiz, koji je standardan u brazilskoj reprezentaciji, te Obi Mikel, vrlo će se vjerojatno brzo naći kupac koji bi mogao platiti pretpostavljeni iznos njihove tržišne vrijednosti. Time bi Chelsea mogao prihodovati oko 70 milijuna eura. Za sve ostale, razni dogovori, posudbe i druge, jeftinije varijante, puno su veća šansa nego da Chelsea dobije pretpostavljeni iznos, a kamoli onaj kojeg su sami platili.

No, ako ih se Mou odlučio riješiti teško da će ga bilo tko moći zaustaviti. Ostaje vidjeti tko će doći na ljeto kako bi popunio njihova mjesta…