BOGAT VODOMETNI DAN

Četiri vaterpolska asa ugošćuju europske goste

26.11.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Sva četiri hrvatska vaterpolska predstavnika tijekom subote igraju na međunarodnoj sceni i sva četiri bit će domaćini

U 18 sati na Savi Mladost u trećem kolu Lige prvaka dočekuje njemački Spandau, a u 20 sati u Utrinama Medveščak je domaćin španjolskom Sabadellu u prvom četvrtfinalnom dvoboju Kupa Lena. Ne igra se u isto vrijeme, pa je to prava prilika da tribine obaju bazena budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

A upravo je pobjeda u Kupu protiv susjeda sa Šalate (14:8) dala mladostašima značajno ohrabrenje uoči sraza s momčadi za koju igra glavnina njemačkih reprezentativaca.

'Spandau ima odlične igrače, među kojima prednjače Čigir i Politze. Vidjeli smo u Svjetskoj ligi kako Nijemci znaju biti neugodan suparnik i zato dvoboju s njima pristupamo s najvećom ozbiljnošću. Nadam se da ćemo zadržati psihološku stabilnost i da ćemo pobjedom u toj utakmici odškrinuti vrata četvrtfinalu', kazao je trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

I 'medvjedima' je susret s Mladosti bio dobar pokus za Španjolce. No, trener Damir Vincek očekuje bolju igru.

'Sabadell je snažan suparnik, nije slučajno izbio na prvo mjesto u španjolskom prvenstvu. Ima dvojicu španjolskih reprezentativaca, vratara Aguilara i sidraša Pereza, ali i još nekoliko vrlo kvalitetnih internacionalaca. Bit će teško, ali igramo kod kuće i učinit ćemo sve da pobijedimo', najavio je Vincek.

U isto vrijeme kad i Mladost, igraju i preostala dva naša predstavnika u Ligi prvaka. I oni su domaćini, Jug u Gružu ugošćuje novosadsku Vojvodinu, a Primorje je na Kantridi domaćin grčkom Olympiakosu. I jedni i drugi traže treću pobjedu i žele ostati sa stopostotnim učinkom koji nudi plasman u četvrtfinale bez tegoba i izbjegavanja međusobnog ogleda.

Sportska televizija izravno će prenositi utakmicu Mladost - Spandau, a preostale dvije dat će u snimkama.