SLABI PROTIV PERUA

Četiri igrača dovela u pitanje svoje mjesto u udarnoj momčadi Hrvatske na SP-u!

24.03.2018 u 07:41

Bionic
Reading

Zlatko Dalić odlučio je sa svojim najjačim snagama započeti susret protiv Perua u Miamiju ovog petka, no neuvjerljiva igra pojedinaca mogla bi ga potaknuti na promjene uoči početka SP-a, s obzirom da ima vrlo kvalitetne alternative na raspolaganju...

Neuvjerljiva Hrvatska je s 2:0 izgubila od Perua u Miamiju, što definitivno nije razlog za uzbunu, jer radilo se tek o prijateljskoj utakmici, a do početka Svjetskog prvenstva ima još više od dva i pol mjeseca.

Autor: Youtube

No, neki igrači koji su odigrali slabo u ovoj utakmici mogli bi izgubiti svoje mjesto u udarnoj momčadi uoči okršaja s Nigerijom 16. lipnja u Kalinjingradu, jer Dalić ima jaku klupu na kojoj mu nije nikakav problem pronaći kvalitetne zamjene.

Kalinić definitivno nije u formi i to se ponovo moglo vidjeti protiv Perua ovog petka. Na pogodak čeka još od prosinca, a golgeterska kriza iz dresa Milana produžena je i na ovoj utakmici hrvatske reprezentacije. S obzirom da izbornik na raspolaganju ima i odličnog Andreja Kramarića, mogao bi Nikola pasti u drugi plan kad dođu na red ozbiljne utakmice.

Marcelo Brozović također nije dobro raspoložen u posljednje vrijeme i nije oduševio na travnjaku u Miamiju, što bi ga moglo u budućnosti preseliti na klupu, jer Dalić ima i sve boljeg Matea Kovačića koji u trenutnoj taktičkoj koncepciji definitivno ima mjesta u udarnoj momčadi.

Vedran Ćorluka zbog ozljede nije igrao gotovo godinu dana i otkad se vratio na travnjak djeluje nesigurno, što se moglo vidjeti i protiv Perua. Njegova pogreška kumovala je prvom pogotku suparnika i morat će značajno podići formu u sljedećim mjesecima ako želi ponovo biti nezamjenjiv u obrani zajedno s Vidom. S obzirom da je Dejan Lovren druga opcija, neće mu biti lako nametnuti se izborniku.

Tu je po običaju i problem lijevog beka. Zlatko Dalić voli Ivana Strinića, ali on je opet završio na klupi u svom klubu i to se moglo osjetiti ovog petka. Slab nastup mogao bi vratiti u prvi plan često osporavanog Josipa Pivarića koji se uspješno skrasio u kijevskom Dinamu i nema problema s minutažom, a ako je zaslužio povjerenje svog trenera, onda i izbornik na njega može računati.

U utorak bi protiv Meksika druga garnitura hrvatske reprezentacije trebala dobiti priliku, a za neke igrače to je definitivno idealna prilika pokazati da su vrijedni mjesta u prvih 11...

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić