sp u rukometu 2019.

Lino Červar odabrao 20 igrača za završne pripreme, četvorica će biti 'višak' za SP...

31.12.2018 u 15:38

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće u završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo, a izbornik Lino Červar je pozvao 20 igrača, od kojih će njih 16 na kraju putovati na SP koje se od 10. do 27. siječnja igra u Njemačkoj i Danskoj

Pozvani igrači će se okupiti 1. siječnja (11.30 sati) u zagrebačkom hotelu Panorama odakle će krenuti put Poreča, gdje se od 1. do 8. siječnja održava završna faza priprema.

U sklopu priprema u dvorani Žatika u Poreču održat će se turnir 'HEP Croatia Cup' na kojem će, uz Hrvatsku, sudjelovati reprezentacije Italije i Crne Gore. Tako će 3. siječnja igrati Crna Gora - Italija (18 sati), dan kasnije Hrvatska - Crna Gora (20 sati), a 5. siječnja Hrvatska - Italija (20 sati).

Na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 10. do 27. siječnja 2019. u Njemačkoj i Danskoj, rukometna reprezentacija Hrvatske igrat će u Muenchenu u skupini B sa Islandom (11. siječnja), Japanom (13. siječnja), Makedonijom (14. siječnja), Bahreinom (16. siječnja) i Španjolskom (17. siječnja).

  • +17
Kvalifikacije za rukometni Euro 2020., Hrvatska - Švicarska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Popis igrača koje je izbornik Lino Červar pozvao na završnu fazu priprema:

Golmani - Marin Šego (PICK Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen), Filip Ivić (Kielce)

Krila - Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb)

Kružni napadači - Željko Musa (Magdeburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Göppingen), Marin Šipić (Nexe)

Vanjski - (lijevi) Halil Jaganjac (Nexe), Ivan Sliškovič (Göppingen), Alen Blažević (PICK Szeged), (srednji) Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar), (desni) Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka šebetić (Tremblay).