ARGENTINCI ZABRINUTI

Cavaniju oproštena ružna šala na račun Jamajke

14.06.2015 u 13:38

Bionic
Reading

U prvom kolu skupine B Copa Americe Argentina je remizirala protiv Paragvaja 2-2, iako je vodila 2-0 na poluvremenu, a to je zabrinulo izbornika Argentine Gerarda Martina.

U prvom poluvremenu Argentina je dominirala, dok Paragvaj nije uspio uputiti niti jedan udarac na gol. Pogotke za Argentinu zabili su Sergio Aguero (29) i Lionel Messi (35-pen). No, u drugom poluvremenu Paragvaj je uspio doći do remija. Prvo je zabio Nelson Valdez (60), a u 90. minuti Lucas Barrios za konačnih 2-2.

'Teško mi je objasniti što se je dogodilo, 50 minuta smo kontrolirali utakmicu i mogli smo zabiti još koji gol. No, u drugom poluvremenu smo izgubili kontrolu, Paragvaj je napravio izmjene s kojima se nismo znali nositi, a u momčad se uvukla nesigurnost. Grijeh je izgubiti utakmicu na način kao što smo je mi izgubili. Primili smo udarac, ali moramo to preboljeti jer sada nas čeka teška utakmica protiv Urugvaja', izjavio je Gerardo Martino.

Vratar Argentine Sergio Romero smatra da su se u drugom poluvremenu opustili. 'No, tako je to u Južnoj Americi, nitko ti ništa neće pokloniti'.


I Leo Messi je bio frustriran krajnjim ishodom: 'Nije dobro kad ispustite vodstvo 2-0, to je frustrirajuće, pa ni raspoloženje u svlačionici nakon utakmice nije bilo dobro. U prvom poluvremenu smo igrali dobro i tako bi to trebalo izgledati. No, u drugom dijelu Paragvaj je bio odlučniji, a mi nismo bili na svojoj razini'.

U drugoj utakmici skupine B branitelj naslova Urugvaj pobijedio je Jamajku sa 1-0 pogotkom Cristiana Rodrigueza u 52. minuti.

'Ne bih želio komentirati kako su pojedinci odigrali, ali danas nismo bili na razini koju očekujem. No, rijetko se događa da si od prve utakmice u top formi i nadam se da ćemo biti bolji kako će turnir napredovati', rekao je izbornik Urugvaja Oscar Tabarez.


Napadač Urugvaja Edinson Cavani, koji je jednom nespretnom izjavom dan ranije sugerirao kako Jamajka dolazi iz Afrike, nakon susreta slavio je i slikao se zajedno sa igračima Jamajke.

'Nadam se da će moju izjavu uzeti kao šalu, jer nisam želio nikoga uvrijediti', rekao je Cavani.