Podignuta optužnica

Carlo Ancelotti se oglasio i sve rekao nakon što je objavljeno da mu prijeti zatvor!

07.03.2024 u 08:40

Bionic
Reading

Nakon što je objavljena vijest da treneru Reala Carlu Ancelottiju prijeti zatvor, čekalo se što će reći o toj temi

Naime Carlo Ancelotti optužen je da je oštetio španjolski proračun za točno 1.062.079 eura. Razlog je navodno neplaćanje poreza, a istražitelji su otkrili da je lažno prikazao svoja primanja te imovinu koju posjeduje (riječ je o 2014. i 2015. godini, op.a.).

>> Carlo Ancelotti ne vjeruje što mu se događa; čeka ga čak pet godina zatvora!

Očekivano, odmah nakon utakmice protiv RB Leipziga (ukupno 2:1), u kojoj je Real Madrid izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, Ancelottiju je, osim o uzvratnoj utakmici, stiglo pitanje o mogućoj zatvorskoj kazni. Prve informacije govore da španjolski zakon za takav prekršaj određuje kaznu u trajanju od maksimalno četiri godine i devet mjeseci.

U optužnici, između ostalog, piše sljedeće:

'Ancelotti je ugovor s Realom potpisao 4. srpnja 2013. za period do 30. lipnja 2016. U njemu se navodi da mu se primanja sastoje od plaća i bonusa, ali i prava na korištenje imidža koja je prebacio na klub. Nadalje, optuženik je radio i živio u Španjolskoj, i to tako da mu je dom bila nekretnina na središnjem madridskom trgu. No nakon što je Ancelotti ranije završio poslovni odnos s Realom, 25. svibnja 2015., unajmljivao je navedeni stan do listopada te godine. Na osnovi toga jasno je da je tijekom 2015. Španjolska bila središte njegovih osobnih i poslovnih odnosa.'

Naravno, sve to što piše u optužnici Ancelottiju je odavno poznato pa je tako nakon utakmice kratko rekao:

'Da, to je stara priča još iz 2015. godine. Tužiteljstvo smatra da sam u to doba bio stanovnik Španjolske, a ja smatram da nisam bio. Novac je već kod tužiteljstva, a na odvjetniku je da pronađe rješenje. Siguran sam u to da nisam živio u Španjolskoj u to doba i da sam nevin, a vidjet ćemo što o svemu ima reći sudac', kratko je rekao 64-godišnji Ancelotti.

  • +5
Osmina finala Lige prvaka, Real Madrid - RB Leipzig (6.3.2024.) Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN