svi su u šoku

Carlo Ancelotti ne vjeruje što mu se događa; čeka ga čak pet godina zatvora!

06.03.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Španjolski mediji objavili su kako je trener Real Madrida Carlo Ancelotti (64) u velikim problemima nakon što ga je španjolsko državno odvjetništvo optužilo za utaju dijela poreza iz 2014. i 2015. godine

Istraga poreznih vlasti pokazala je kako je Carlo Ancelotti (64) platio porez na plaću koju mu je isplaćivao Real Madrid, ali poreznoj upravi nije prijavio prihode od marketinških i sponzorskih ugovora. Porezna uprava smatra da joj je trebao platiti 386.361 euro za 2014. godinu i 675.718 eura za 2015. godinu

Porezna uprava je to prijavila državnom odvjetništvu koje vjeruje da je 56-godišnji Talijan svjesno izbjegao platiti tih oko milijun eura tako što je prenio svoja prava na imidž neimenovanim kompanijama od kojih je dobio novčanu naknadu. S obzirom da je procijenilo da se radi o kaznenom djelu zatražilo je za Ancelottija zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i devet mjeseci.

Ancelotti, kojeg danas u 21 sat čeka utakmica Lige prvaka s RB Leipzigom, nije se oglasio o slučaju. Real Madrid također nije komentirao navodnu optužnicu.

Još ranije je više nogometaša Reala, uključujući aktualnog igrača Luku Modrića, bilo optuženo za izbjegavanje plaćanja poreza na prihod od marketinških i sponzorskih ugovora. Većina njih se zatim nagodila s poreznom upravom plativši traženi porez i novčanu kaznu.